Borgmester: Hvidovre må også kompenseres

September |

Hvidovre Kommune tilslutter sig nu Faaborg-Midtfyn Kommune, der torsdag henvendte sig til skatteminister Jeppe Bruus for at gøre opmærksom på kommunens alvorlige økonomiske situation som følge af de meget sene udmeldinger om foreløbige grundskyldsberegninger. Hvidovre står i en tilsvarende situation, og har derfor bedt skatteministeren om også at komme i betragtning til kompensation, som den han har stillet Faaborg-Midtfyn i udsigt.

”I Hvidovre mistede vi med et snuptag 30 mio. kr. til næste år, da udmeldingen om de nye ejendomsvurderinger kom for tre uger siden. Ligesom hos Faaborg-Midtfyn var det lidt af en bombe midt i nogle budgetforhandlinger, hvor vi i forvejen kæmper for at tilvejebringe en halv milliard kroner over de næste fire år”, siger Hvidovres borgmester Anders Wolf Andresen.

For Hvidovres vedkommende er det især tab af indtægter på dækningsafgifter for erhvervsejendomme, der betyder, at kommunen nu må skære dybere i en kommunal service, der i forvejen er under pres i de kommende år. De nye beregninger betyder, at Hvidovre Kommune mister 26 procent af indtægterne på dækningsafgiften på erhvervsejendomme – svarende til 17 mio. kr. til næste år. Dertil kommer tab på grundskyld, som betyder, at Hvidovre Kommune i alt ser ud til at miste 30 mio. kr. i indtægter i 2024 på grundskyld og dækningsafgift, som ikke udlignes i 2024.

”I Hvidovre er vi én af de 14 kommuner, der rammes af den modsatte effekt end de øvrige kommuner, og må forvente et markant tab i indtægter. Vi står i en situation, der ligner Faaborg-Midtfyns, og derfor mener jeg også at Hvidovre Kommune bør kompenseres”, siger Anders Wolf Andresen.