Fra bådrenovering til boldjonglering - en uge i mændenes tegn

Maj |

Uge 24 er Men's Health Week, som i Hvidovre bliver markeret med en række forskellige arrangementer - kun for mænd.

- Vi ved, at mange mænd ofte foretrækker at tumle med tingene selv fremfor at gå til lægen. Samtidig ser vi, at ensomhed kommer til fylde mere og mere for mænd. Når jeg ser det flotte og varierede program til mændenes sundhedsuge, fylder det mig med håb om, at disse aktiviteter kan være med til at motivere flere mænd til at tage skridtet mod mere fællesskab og fysisk aktivitet, fortæller Arne Bech, formand for Hvidovre Ældre- og Sundhedsudvalg.

Sidste år blev sundhedsugen for mænd blandt andet brugt til at starte Hemingway Club i Hvidovre. Og i år, hvor klubben er kommet godt i gang, starter de mandag den 12. juni i Aktivitetscenteret med at fortælle interesserede om klubbens mange muligheder og høre om Aktivitetscentret og Motionscentret i Hvidovre.

Tirsdag er det Sejlklubben Suset, der inviterer indenfor til et oplæg om aktiviteter og fællesskab i Hvidovre Havn. Her vil sejlklubben blandt andet fortælle om et spændende og meget praktisk projekt, der handler om at renovere både og joller. Samme dag lægger Ældresagen Hvidovre lokaler til et oplæg, hvor Pia Jenfort, leder af Sundhed og Forebyggelse i Hvidovre Kommune fortæller om mænds sundhed og Sundhedscentrets mange forskellige tilbud.

Onsdag den 14. juni afholder Kulturhus Risbjerggaard fars legestue. Der er legeredskaber til børnene og kaffe på kanden til de voksne, og der vil være mulighed for at møde en sundhedsplejerske. Tilbuddet er for fædre med børn mellem 0-5 år.

Senere onsdag byder DBU København, Hvidovre Kommune og Boldklubben Friheden velkommen til åbent hus i fodboldklubbens klubhus på Hvidovre Enghavevej 6. Her bliver et nyt fodboldfællesskab til mænd over 58 år præsenteret. På dagen er der aktivitet og oplæg fra DBU, og der bliver serveret mad og drikke.

Fokus på det grønne forsætter torsdag, når Ældresagen og Det Frivillige Ældrearbejde byder på gåtur og frokost. En tidligere gartner fører an på årstidsturen i roligt tempo, så der er tid til at snakke og nyde naturen. Turen går fra Aktivitetscenteret til Rebæk Søpark og tilbage igen.

Alle arrangementer - på nær årstidsturen - er gratis, og du kan læse mere om dem, og hvordan du tilmelder dig på hjemmesiden sundhedscenter.hvidovre.dk/kom-med-mand/ (åbner i nyt vindue)

Men's Health Week er en kampagne, der forsøger at øge opmærksomheden omkring mænds sundhed. Baggrunden er, at mænd lever kortere end kvinder, og mænd rammes oftere og hårdere af sygdomme, fx kræft- og hjertekarsygdomme. Samtidig peger flere forskellige undersøgelser på at flere mænd end kvinder kæmper med ensomhed.

Ugens aktiviteter er skabt i et samarbejde mellem Sundhedscenteret, Aktivitetscenteret, Ældre Sagen Hvidovre, Det Frivillige Ældrearbejde i Hvidovre, Hemingway Club, Hvidovre Sejlklub Suset og DBU København.