Hvidovre Stadion er nu godkendt og klar til første hjemmekamp

August |

Hvidovre Stadion er nu klar til at huse den første Superligakamp i 26 år.

Det står klart, efter Divisionsforeningen har givet endeligt grønt lys til den tilpasning af Hvidovre Stadion, der har været arbejdet på siden starten af juni, hvor Hvidovres IF’s oprykning til Superligaen blev en realitet.

- Jeg er utrolig glad for, at vi er nået i mål her til den første hjemmebanekamp. Der er rigtig mange mennesker, som har arbejdet både i sommerferien og særligt her i den seneste tid med etableringen af de mobile tribuner. Det er en historisk begivenhed, at HIF nu er tilbage i Superligaen, og der har været helt enighed i Kommunalbestyrelsen om, at vi skal bakke op om holdet. HIF skaber sammenhold og stolthed i Hvidovre, og jeg glæder mig rigtig meget over, at vi nu på søndag kan byde en masse mennesker velkommen til den første Superliga-kamp på Hvidovre Stadion siden 1997, lyder det fra Anders Wolf Andresen, borgmester i Hvidovre Kommune.

For at leve op til Divisionsforeningens krav til stadion er der blevet installeret et lyd- og lysanlæg, og så er der kommet udstyr til det tekniske VAR-system, der hjælper dommerne. Derudover er en VIP-lounge med plads til 300 gæster blevet indrettet, men den største opgave har været at øge stadionkapaciteten fra 6.000 til 10.000 tilskuere. Det er sket ved hjælp af mobile tribuner. På grund af reglerne om udbud ville Hvidovre Kommune ikke selv kunne nå at blive færdig med at etablere tribunerne inden første hjemmekamp den 6. august. Men da Hvidovre Fodbold A/S ikke er omfattet af samme lovgivning, fik de mulighed for selv at løfte opgaven med tribuneetablering og dermed arbejde på gøre Hvidovre Stadion klar til Superligaen.

- Jeg vil godt takke HIF for et fantastisk samarbejde. Uden deres indsats havde vi ikke stået her i dag med udsigt til en hjemmekamp på Hvidovre Stadion på søndag, siger Anders Wolf Andresen.

Hos fodboldklubben er det også en lettet formand, der nu kan begynde at se resultatet af den seneste tids højintense arbejde.

- Hen over sommerferien har vi arbejdet på højtryk for at leve op til Divisionsforeningens licensmanual. Alle de ting man måske ikke lige ser, når man kigger rundt på stadion. Alt fra VAR-system til VIP-faciliter har vi skulle få styr på. Og så kom der for ca. tre uger siden opgaven med at få etableret mobile tribuner. At få sådan en løsning i stand hen over en sommerferie og endda med nogle væsentlige benspænd undervejs er ganske enkelt imponerende. Det vil jeg godt rose alle, der har været involveret i processen for, fortæller Lars Cramer-Larsen, formand for Hvidovre Fodbold A/S

Oprindeligt havde Hvidovre Kommune fundet en tribuneløsning med plads til 10.000, hvor der blev opsat stilladstribuner i de to rundinger af stadion uden for løbebanen. Desværre meddelte leverandøren pludselig, at de ikke kunne levere stilladstribunerne så hurtigt som forventet, ligesom skærpede sikkerhedskrav gjorde projektet langt dyrere end forventet. Derfor endte valget på mobile tribuner, som Københavns Vestegns Politi nu har besigtiget og sagt god for.

Men den løsning rammer desværre Hvidovre Atletik og Motion, som også benytter stadion til træning og stævner. De mobile tribuner står nemlig delvist på løbebanen, som derfor ikke kan bruges store dele af tiden i august måned. Tribunerne bliver dog foldet sammen mellem hver af de tre første hjemmekampe, hvilket vil frigive to til tre løbebaner til atletikklubbens aktiviteter.

I september og fremefter er der mulighed for at sætte de mobile tribuner op to dage før hjemmekampene og tage dem ned senest to dage efter kampene, så atletikklubben kan bruge løbebanen i sin fulde størrelse til træning og stævner. 100 meter banen bliver ikke påvirket af de mobile tribuner.

- Vi arbejder efter, at atletikklubben får mulighed for at fortsætte deres aktiviteter i videst muligt omfang. Derfor er vi i fuld gang med at undersøge, hvad vi kan gøre for, at atletikklubben kan forsætte deres aktiviteter, og blive mindst muligt påvirket af, at Hvidovre IF skal spille Superliga-kampe på stadion. Men under alle omstændigheder bliver tribunerne fjernet og løbebanerne rengjort, så klubben kan afholde Ungdoms DM den 2. og 3. september som planlagt, understreger Anders Wolf Andresen.

Hvidovre IF møder AGF til den første hjemmekamp på Hvidovre Stadion søndag den 6. august kl. 14.