Fortsat interesse for nyt spisested i Kulturhus Risbjerggaard

Maj |

Et spændende og moderne spisested, der også kan fungere som samlingssted for byens borgere. Det er visionen for det kommende spisested, der skal etableres i Kulturhus Risbjerggaard.

Forpagtningen af spisestedet har netop været i udbud, men her kom der ikke nogen officielle bud. Flere aktører viste dog stor interesse for forpagtningen, og administrationen har løbende været i dialog med de interesserede – og den dialog fortsætter.

- Jeg er rigtig glad for, at mange har vist interesse for at løfte opgaven med at lave lækker mad til Hvidovres borgere i de nye, flotte rammer i Kulturhus Risbjerggaard. Vi kan dog også se, at restaurationsbranchen har haft hårde kår på grund af corona, og at der nu er stor mangel på arbejdskraft inden for faget. Det kan være medvirkende til, at færre vil kaste sig ud i nye investeringer lige nu. Men med så mange kvalificerede aktører, der har vist interesse, så er jeg sikker på, at vi finder en dygtig forpagter, der vil Hvidovre og vores nye Kulturhus, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Derfor fortsætter man nu udbuddet af forpagtningskontrakten som et forhandlingsudbud. Hertil inviteres de interessenter, som Hvidovre Kommune tidligere har været i dialog med om udbuddet, eller som på anden vis har registreret sig som interesserede i udbuddet.

Indledningsvist holdes der dialogmøder i begyndelsen af juni med ni forskellige parter, der har vist interesse for forpagtningen. Formålet er skabe grundlag for en forhandling og anspore parterne til at byde på forpagtningen, når udbudsmaterialet er blevet tilpasset.

I slutningen af juni skal de nye tilbud være givet, og til august skal valget af forpagter politisk behandles af Økonomiudvalget.

På grund af det nye udbud vil det kommende spisested sandsynligvis ikke være helt færdigt til den officielle indvielse af Kulturhus Risbjerggaard til september. Det er dog håbet, at spisestedet kan bidrage til festlighederne i en eller anden form – og Hvidovre Kommune forsikrer, at der ikke vil mangle lidt godt til maven og ganen ved åbningen. 

Kommunen arbejder desuden på at sikre, at det vil være muligt at købe lidt at spise og drikke i kulturhuset, indtil det nye spisested står klar. Det skal gerne ske i samarbejde med den kommende forpagter, men ellers kigger man på andre løsninger som fx food-trucks, der kan holde uden for kulturhuset og servere streetfood e.l.