Flygtningebørn kan få fritidspas

Juni |

Flygtningebørn kan nu ansøge om Fritidspas. Det besluttede Kommunalbestyrelsen på det seneste møde. Fritidspas-ordningen skal sikre, at alle børn får mulighed for at deltage i forenings- og fritidsaktiviteter. Konkret giver fritidspasset mulighed for, at et barn får tilskud til forenings-kontingent og evt. udstyr til at deltage i en foreningsaktivitet.

”Jeg er glad for, at der var opbakning i Kommunalbestyrelsen til, at byde fx de ukrainske børn og andre flygtningebørn velkommen i vores foreninger – og på den måde hjælpe dem i gang med en almindelig hverdag med fritidsaktiviteter”, siger Kultur- og Fritidsudvalgsformand Kenneth Bak.

Fritidspas-ordningen er en allerede eksisterende tilskudsordning, der gør det muligt for forældre på overførselsindkomst at søge støtte til kontingentbetaling og udstyr, tøj og lignende til deres børns fritidsaktiviteter. Flygtningebørn får også med fritidspasset fribilletter til tre kommunale kultur- og fritidsaktiviteter fx Cirkusmuseet, svømmehal eller teater. For flygtninge vil det dog ikke være et krav at forældrene skal være på overførselsindkomst, her kan alle søge fritidspas til børn i alderen 3-17 år.

Muligheden for at søge fritidspas vil i den kommende tid bliver formidlet til de ukrainske flygtninge i Hvidovre Kommune. Ordningen omfatter i øvrigt alle flygtningebørn.
Det er besluttet, at udvidelsen af fritidspas-ordningen skal evalueres i slutningen af 2022, og der herefter skal tages stilling til, om den skal fortsætte.