Højdespringer: Hvidovre er blevet langt hurtigere til byggesager

Marts |

Når det kommer til byggesager, er den gennemsnitlige svartid for borgere og virksomheder i Hvidovre Kommune blevet kortere. Den er nemlig faldet fra 157 dage i 2020 til kun 59 dage sidste år.

Det viser en analyse fra erhvervsorganisationen SMVdanmark. Heri kan man se, at Hvidovre Kommune har reduceret ventetiderne med gennemsnitligt 98 dage, så Hvidovre nu er rykket ned under den gennemsnitlige sagsbehandlingstid.

- Vi har haft et stort fokus på, at hverken borgere eller virksomheder skal vente unødigt længe på at få behandlet en byggesag. Derfor har vores byggesagsteam arbejdet benhårdt på at nedbringe sagsbehandlingstiden, og jeg er glad for at konstatere, at det i den grad har virket, siger Charlotte Munch, formand for By- og Planudvalget i Hvidovre Kommune.

Analysen fra SMVdanmark er lavet på et såkaldt vægtet gennemsnit, hvor man tager højde for kommunernes forskelligheder.

Hvidovre Kommune egne tal viser dog også de store forbedringer. Fx er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for enfamilieshuse faldet fra 119 dage i 2020 til 53 dage sidste år. For industri- og lagerbygninger er den faldet fra 483 dage i 2020 til 40 dage sidste år.

De forbedrede tal skyldes flere ting. I 2020 blev der tilført flere ressourcer til området, og der blev sat gang i et større arbejde med at nedbringe en byggesagspukkel, hvor flere gamle sager blev afgjort. Der er også indført en hurtig screening af indkomne ansøgninger, så ukomplicerede sager kan få tilladelse hurtigt, ligesom der har været ekstra bemanding for at nedbringe sagspukler. Medarbejderne har også løbende fokus på udviklingen, så man kan sætte ind, hvis der ser ud til at opstå nye flaskehalse.

- Medarbejderne har gjort en virkelig stor indsats, og det er et flot resultat. Men vi er ikke i mål. Vi stræber efter at sikre de bedst mulige rammer for både borgere og virksomheder, så vi er hele tiden klar på at se, om vi kan gøre tingene smartere eller bedre. Det arbejde fortsætter, understreger Charlotte Munch.

Blandt andet er Hvidovre Kommune i gang med at erstatte flere ældre byplanvedtægter med egentlige lokalplaner, som vil reducere behovet for dispensationer og dermed forkorte sagsbehandlingstiderne.

Se hele undersøgelsen fra SMVdanmark her

 

Udviklingen i den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Hvidovre Kommune:

Udviklingen i den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Hvidovre Kommune.

 

Pressekontakt:

Jakob Karlshøj, Centerchef for Plan og Miljø, tlf.nr. 2511 6255

Charlotte Munch, formand for By- og Planudvalget, tlf.nr. 5084 4004