Brug for arbejdskraft? Så få hjælp fra Virksomhedsservice

April |

Kunne du bruge et par ekstra hænder i din virksomhed – også bare et par timer om ugen? Så er der gode muligheder for at få opfyldt behovet gennem Hvidovre Jobcenters Virksomhedsservice.

- Virksomhedsservice vil gerne hjælpe virksomhederne med at få den arbejdskraft, de efterlyser. I øjeblikket er ledigheden meget lav, og det kan være svært at få faglært arbejdskraft, men vi kan hjælpe virksomhederne med at finde andre løsninger på deres udfordringer. Det kan fx være det, man kalder substitution, hvor vi hjælper med at finde en anden type medarbejder, som har nogle af de samme kompetencer eller uddannelse, som virksomheden efterlyser. Eller man kan få en medarbejder, der kan løfte nogle af de faglærtes opgaver, så de får frigivet tid til de mere specialiserede opgaver, forklarer Hanne Mørup, afdelingsleder i Jobcenter Hvidovre.

Hanne Mørup, afdelingsleder i Jobcenter Hvidovre.

Hun opfordrer også virksomheder til at henvende sig til Virksomhedsservice, hvis de har behov for medarbejdere i deltidsjob, flexjob eller småjob, ligesom de gerne vil rådgive og indgå i samarbejde om virksomhedspraktikker eller løntilskud.

- Der er mange muligheder for at ansætte nye medarbejdere med eller uden tilskud, og det kan være helt ned til et par timer om ugen. Virksomheder er altid meget velkomne til at kontakte os til en uformel dialog om de forskellige muligheder, siger Hanne Mørup.

En lovændring fra marts betyder, at Hvidovre Jobcenter er i gang med at tilrette sin indsats over for ledige, da alle kurser ikke længere kan indgå som aktivering. Derfor er der mindre fokus på vejledning og opkvalificering og meget mere fokus på fx virksomhedspraktikker eller løntilskud.

- Ændringen kan blive en gevinst for begge parter. Virksomhederne får øget adgang til den nødvendige arbejdskraft, og borgeren opnår mulighed for hurtigere at få en fod indenfor på arbejdsmarkedet, siger Hanne Mørup.

Virksomhedsservice kan kontaktes på mail til virksomhedsservice@hvidovre.dk eller på tlf. 51587857.

- Vi kommer også gerne forbi din virksomhed til et kortere møde, siger Hanne Mørup.

På hvidovre.dk/erhverv kan du også læse mere om, hvordan Virksomhedsservice kan hjælpe din virksomhed med at finde nye medarbejdere eller vejlede om de forskellige tilskudsordninger på arbejdsmarkedet.

Her kan du se et overblik over de forskellige jobtyper, virksomhedspraktikker eller løntilskud, som Virksomhedsservice kan hjælpe med.