Virksomheder går i front: Naturindsats bliver fremhævet

Maj |

Et kæmpe naturprojekt på Avedøre Holme er faldet i så god jord, at det nu bliver fremhævet af Hvidovre Kommune i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune. Her kæmper kommuner over hele landet om at udvikle de bedste biodiversitetsprojekter - og projektet på Avedøre Holme bliver nu fremhævet i den kamp.

Projektet går ud på at skabe plads til mere ’vild’ natur til glæde for bl.a. insekter, bier, planter og blomster. Indtil videre har en række udvalgte virksomheder og kommunen skudt næsten 6 hektar jord ind i projektet - af disse er der sået vilde blomster på cirka 3 hektar, bl.a. i de lange vejrabatter, mens omkring 3 hektar braklægges.

Det har også vakt interesse uden for kommunegrænsen, og mandag den 16. maj kommer miljøminister Lea Wermelin forbi for at høre mere om projektet.

Det unikke ved naturprojektet på Avedøre Holme er, at det er de lokale virksomheder som i et partnerskab med kommunen er gået i front og har taget initiativ til at etablere ”Vild med vilje” i erhvervsområdet. Kommunen har bistået med vejledning om naturmæssige forhold, men det er virksomhederne, der er de drivende kræfter.

- Vi har længe haft fokus på den grønne dagsorden i vores virksomhed, så for os var det et naturligt skridt at se, om der var mere, vi kunne gøre. Biodiversiteten har det generelt ikke godt i Danmark, og det er faktisk en lige så stor udfordring som klimaforandringerne, så det er et oplagt sted at tage fat. Derfor er jeg rigtig glad for, at så mange virksomheder har valgt at være med, siger Kasper Larsen, kommerciel direktør hos KLS PurePrint, som var en af initiativtagerne til projektet.

Hans virksomhed har selv bidraget med over 500 kvadratmeter jord til projektet, og han ser gerne, at endnu flere kommer med.

- Alle kan gøre noget, men i fællesskab kan vi meget mere, siger Kasper Larsen.

Det er da også det store omfang, der gør projektet usædvanligt i en kommune som Hvidovre. Det vurderes derfor at være det projekt med størst indhold af biodiversitet i forhold til alle de lokale tiltag, som er sket igennem de sidste 1,5 år i kommunen.

Der har været andre tiltag som fx såning af blomsterfrø med hjemmehørende arter, havevandringer og inspirationsture samt oplæg fra naturvejleder og en haveejer om haver som øger biodiversiteten og selvforsyning af grøntsager.

I projektet på Avedøre Holme har der også været tale om at få lavet insekthoteller til området, at opsætte bistader, frugttræer eller måske ugle-kasser, som kan bidrage til en naturlig muse-bekæmpelse.

Du kan læse mere om Hvidovres bidrag til Danmarks Vildeste Kommune her