Nyheder og driftsstatus

Driftsstatus

Alle ordninger kører som planlagt.

Opdateret 26. september 2022

Nyheder

 

Skillevæggen fra beholderen til plast og mad- og drikkekarton fjernes

Haveboliger vil løbende få fjernes deres skillevægge fra deres plast og mad- og drikkekarton beholdere. Skillevæggen vil i første omgang bare blive løsnet. Næste gang man får tømt beholderen, vil skillevæggen så komme med op i skraldebilen - vær derfor ikke bekymret for at ens beholder er gået i stykker hvis man ser ens skillevæg sidder løst. Det er helt med vilje.


Skraldemandens bøn: Kom glasaffald i glaskuben, ikke ved siden af

Det er vigtigt at glasaffald kommes i glaskuben og ikke stilles ved siden af beholderen. Det koster både tid og penge når skraldemændene skal rydde op ved glaskuberne.

Derudover vil vi også gerne minde om at fx porcelæn eller vinduesglas ikke hører til i glaskuben. Selv et lillebitte stykke porcelæn kan ødelægge store mængder genbrugsglas. 

Læs mere om glasaffald under Genbrug.

 

Madaffald og pizzabakker må IKKE komme i beholderen til mad- og drikkekartoner.

Indsamling af mad- og drikkekartoner er startet op i haveboliger. Desværre oplever vi alt for ofte, at der er fejlsorteringer. Vi oplever desværre at nogle borgere kommer madaffald samt pap i beholderen til mad- og drikkekartoner. Dette er jo enormt ærgerligt da hele sorteringsprocessen jo så er spildt arbejde. 

Mad- og drikkekartoner skal sorteres sammen med plast. Læs om den nye fraktioner Nyt om affaldsordningen for villaer.

Emballage der skal sorteres som mad- og drikkekartoner:

  • Mælke- og yoghurtkartoner
  • Kartoner til drikkevarer – eksempelvis juice eller saft
  • Kartoner til madvarer – for eksempel hakkede tomater eller bønner.

Hvad må ikke komme i mad- og drikkekarton containeren?

Emballage, der udelukkende består af andre materialer end karton, skal du som tommelfingerregel finde et andet sted at kassere.

Det kunne være:

  • Pizzabakker - ALTID restaffald
  • Æggebakker i pap - papaffald
  • Papkrus - restaffald
  • Emballageposer som kaffe- og chipsposer - restaffald (dog fremstilles nogle typer emballage af ren plast, dem kan du komme i beholderen til plastaffald – det vil typisk fremgå af emballagen)

 

Ny sorteringsplakat

Vi har fået lavet nye sorteringsplakater - bl.a. er der kommer mad - og drikkekartoner på plakaten. Se øvrige sorteringsvejledninger under Sorteringsguide for affald

 

Opdateret 12. september 2022