Få indflydelse på udviklingen af hjemmehjælpen i Hvidovre Kommune

April |

Modtagere af hjemmehjælp, madservice eller hjælp til tøjvask får i disse dage et brev fra Hvidovre Kommune om valg til Bruger- og pårørenderådet for hjemmehjælp. De og deres pårørende har nemlig mulighed for både at stille op som kandidater til rådet og for at stemme, når der er valgmøde den 23. april.
Bruger- og pårørenderådet fungerer som et talerør for brugerne af hjemmehjælp og deres pårørende. Det er et forum, hvor både borgere, kommunen og privat leverandører er repræsenteret, og hvor man bl.a. taler sammen om tendenser inden for pleje og omsorg, om udviklingen af hjemmehjælpen i Hvidovre. Bruger- og pårørende rådet fungerer som sparringspartner for Hvidovre Kommune.

”I efteråret 2023 tog vi i rådet initiativ til et forsøg med åbne kaffe-møder for at styrke den direkte dialog med modtagerne af hjemmehjælp i kommunen og deres pårørende, og det var en stor succes”, siger formanden for det nuværende Bruger- og pårørenderåd Birthe Mingon og håber, at det nye Bruger- og pårørenderåd vil fortsætte med kaffemøderne.

Der skal vælges seks medlemmer til Bruger- og pårørenderådet, og for at stille op til rådet eller stemme, skal man modtage en eller flere former for hjemmehjælp i Hvidovre Kommune: Praktisk hjælp (fx rengøring eller tøjvask), personlig pleje, madservice (levering af måltider) eller indkøbsordning (hjælp med dagligvareindkøb). Man kan også være pårørende til en borger, der modtager hjemmehjælp i Hvidovre Kommune.

Hvis man vil stille op til rådet eller have indflydelse på, hvem der skal sidde i rådet, skal man tilmelde sig valgmødet ved at ringe til Center for Sundhed og Ældre på 3639 3734 senest den 18. april.

Valgmødet finder sted den 23. april kl. 16-18 i Sundhedscentret på Hvidovrevej 272.
Husk at have gyldig legitimation fx sundhedskort, kørekort eller pas med til valgmødet.