Én indgang for børnefamilier i Hvidovre Familiehus

April |
Familiehusets børnevenlige venterum/café Familiehusets børnevenlige venterum/café

Tirsdag den 23. april var der officiel åbning af Hvidovre Familiehus – lige ved siden af rådhuset. Her er Hvidovre Kommunes familierådgivere ”flyttet sammen” med sundhedsplejersker, børneterapeuter og andre børnefaglige medarbejdere, så Hvidovres børnefamilier og kommende forældre fra nu af kun skal gå ét sted hen, hvis de har brug for hjælp og vejledning til familielivet.

”Familiehuset er blevet til med midler fra en pulje hos Socialstyrelsen, som primært har fokus tilbud forældre til børn i alderen 0-6 år, men i Hvidovre Kommune har vi valgt at udvide målgruppen, så Familiehuset henvender sig til alle familier med børn og ung i alderen 0-18 år, og det er jeg rigtig glad for. Alle kan jo have brug for et godt råd i ny og næ – uanset om barnet er 3 måneder, 4, 7 eller 14”, siger formand for Børne- og Undervisningsudvalget Sara Benzon.

Som forældre, barn eller ung kan man ringe anonymt med sine spørgsmål eller bekymringer til Hvidovre Familiehus alle ugens hverdage, og om torsdagen kl. 13-15 kan man også møde op og få en snak med en familierådgiver, sundhedsplejerske eller pædagogisk vejleder.

Om onsdagen kl. 15-17 er der åbent i familiehusets hyggelige café, hvor man kan møde andre familier og forældre – og også kan få en snak med fx sundhedsplejersken.

”Det er guld værd, at man kan få hjælp fra fagprofessionelle, når man har brug for det. Men det har også stor betydning, at vi som forældre og familier har mulighed for at mødes som mennesker, udveksle erfaringer, dele historier og måske knytte bånd, der kan blive til et fællesskab”, siger Sara Benzon.

Borgmester Anders Wolf Andresen ser Hvidovre Familiehus som en udbygning af det kompetente og omfattende forebyggende arbejde, der allerede foregår for på børne- og familieområdet i Hvidovre:

”Vi har superkompetente og engagerede sundhedsplejersker, familierådgivere, børneterapeuter, psykologer og pædagogiske vejledere og mange andre gode fagprofessionelle omkring børn og familier i vores by, og nu bliver det tværgående samarbejde styrket til gavn for både medarbejdere og familier”.

Man kan hente hjælp og gode råd i Hvidovre Familiehus med store og små bekymringer og spørgsmål om forældreskab, børn og familieliv. Familiehusets adresse er: Hvidovrevej 274, og telefonnummeret er: 41 73 84 98