Frivillig ildsjæl vinder Integrationsprisen 2023

September |

På scenen bød formanden for integrationsrådet, Susanne Wad Leth velkommen. Herefter stod ukrainske operasangerinde Leila Sherzai, og det ukrainske børnekor, hun underviser på Hvidovre musikskole, for underholdningen.

Alle de nominerede til prisen havde nemlig det til fælles, at de har gjort en stor indsats for de ukrainske flygtninge i Hvidovre.

Vinderen af integrationsprisen blev Maiken Larsen, som bruger det meste af sin fritid på at hjælpe ukrainske flygtninge. I alt fik hun 30 indstillinger, og i dem lød det blandt andet, at hun er med til at:

- Skabe tryghed og en fællesskabsfølelse og at sørge for sociale, rare og lykkelige oplevelser i kontrast til krigen i deres hjemland. Og så tager hun med på skadestuen, når de ringer til hende om aftenen.

Inden borgmester Anders Wolf Andresen overrakte prisen, fortalte han om mange af de ting, prisvinderen har hjulpet ukrainerne med. Alt fra babybleer til fiskeudstyr og skyttegravslys og jobs. Og så sluttede han af med at citere en nominering, hvor der stod:

- Hvis alle var som hun, ville verden være et bedre sted.

Maiken Larsen arbejder for forsikringsselskabet PFA, og så har hun stor erfaring med traumepatienter i kraft af sin baggrund som sygeplejerske. Derfor var hun slet ikke i tvivl, da de første ukrainere kom til Hvidovre i 2022.

- Jeg tænkte, at hvis der sidder nogen, som kan gøre brug af mine kompetencer eller har brug for noget, jeg kan hjælpe med, så skal jeg da ikke sidde herhjemme, fortæller Maiken om hendes vej ind i arbejdet med at hjælpe de ukrainske flygtninge i Hvidovre. Og siden da er engagementet bare vokset. Maiken har blandt andet stiftet en forening for Ukrainske Flygtninge i Danmark, og sammen med andre frivillige er hun med til at støtte og hjælpe ukrainerne i deres dagligdag i Hvidovre.

Sammen med diplomet for integrationsprisen og et hav af blomster som både børn og voksne stod i lang kø for at overrække hende, fulgte også et maleri lavet af den lokale kunstner Louise Nordstrøm Hansen.

Integrationsprisen blev uddelt af Hvidovre Kommune i samarbejde med Integrationsrådet. De øvrige nominerede var Røde Kors Hvidovre - formand Birgitte Kæstel og frivillig Laura Cadier Pedersen og Sille Sine Bruun Madsen, skoleleder Avedøre Skole.