Ny Seniorlivmesse skal inspirere folk over 60 år til det gode seniorliv

Oktober |
Cirkler med billeder indeni som forestiller ældre borgere, der laver forskellige aktiviteter. Krammer, går en tur eller spiller klaver. Cirkler med billeder indeni som forestiller ældre borgere, der laver forskellige aktiviteter. Krammer, går en tur eller spiller klaver.

- Opskriften på det gode seniorliv vil altid være forskellig afhængig af, hvem man er. Nogle går stadig på arbejde, nogle har måske måtte stoppe pga. af helbredsproblemer, mens andre selv har valg at stoppe på arbejdsmarkedet for at få mere tid til familie, venner og interesser. Med den nye messe håber vi at få flere til at se på de mange muligheder, som seniorlivet i Hvidovre rummer, fortæller Arne Bech, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Hvidovre Kommune.

Til messen bliver Kometen fyldt med en masse forskellige stande, man kan gå rundt mellem. Derudover er der to scener med en række forskellige oplæg. Fx kommer Københavns Vestegns Politi og klæder deltagerne på til at færdes på nettet med oplægget Svindel på nettet.

Man kan også høre Ældre Sagen fortælle om nogle af de mange resultater fra undersøgelsen Fremtidsstudiet – Alderens Mangfoldighed, som blev offentliggjort i 2023. I undersøgelsen har man set nærmere på nuværende og fremtidige ældres liv og generelle livssituation og er kommet ind på de ældres ønsker, behov, og bekymringer til fremtiden. Som det sidste foredrag kommer forfatter og foredragsholder Lars AP, som står bag bevægelsen og bogen Fucking Flink. Han vil blandt andet fortælle, hvorfor det giver mening, at vi alle sammen tænker over at være flinkere.

Udover oplæggene er der også et aktivitetsområde, hvor man kan lære livsreddende førstehjælp, teste sin fysik og få en dialog om hjernesundkost sammen med en diætist.

- Vi ved, at det altid er sundt at møde andre og gøre noget aktivt sammen. Inspirationsmessen bliver en dag i fællesskabets ånd.  En dag hvor vi møder hinanden på tværs af foreninger, organisationer, råd og kommunale medarbejdere samt politikere. Det bliver en dag, hvor de mange aktive foreninger og kræfter, der på hver sin måde arbejder for fællesskabet, kan vise, at Hvidovre også er en fantastisk by at være senior i, siger Arne Bech.

Det er gratis at deltage på inspirationsmessen, og dørene åbner fra kl. 15.00 og frem til kl. 20.00, så kom forbi, når det passer dig. 

Læs mere om messen og se programmet på Sundhedscentrets hjemmeside (åbner nyt vindue)