Mød en virksomhed – og bliv klogere på fremtidens job- og uddannelsesmuligheder

Oktober |

Der er i dag mange veje gennem erhvervs- og uddannelsesjunglen, og som ung kan det være svært at vælge, hvilken vej man skal gå. På messen ’Mød en virksomhed’ onsdag den 8. november kan Hvidovres unge få en hjælpende hånd og et spændende indblik i de mange job- og uddannelsesmuligheder, der venter lige uden for døren.

På messen deltager en lang række lokale virksomheder, og de unge kan få en snak med fx elektrikere, pædagoger, anlægsgartnere, sygeplejersker, mekanikere og politifolk. De kan blive klogere på de mange jobmuligheder og møde chefer, medarbejdere, lærlinge og elever fra mange forskellige brancher og arbejdspladser her i Hvidovre.

Hvidovre Kommunes uddannelsesvejledere deltager også og er klar med vejledning og gode råd.

’Mød en virksomhed’ er en del af Hvidovre Kommunes arbejde med at ruste lokale unge til fremtidens job- og uddannelsesvalg. Her spiller forældrene også en vigtig rolle, da de har stor betydning for unges valg af ungdomsuddannelse.

- Jeg håber, at mange forældre vil benytte messen som en god anledning til at tale med deres børn om fremtiden. Verden er i dag meget anderledes, end da fx jeg selv skulle vælge job og uddannelse, for der venter nu så mange muligheder for vores unge efter folkeskolen. I dag er der mange veje til et spændende arbejdsliv, og den snak kan være god at have med sit barn, siger fungerende borgmester Søren Friis Trebbien.

Han glæder sig også over, at så mange lokale virksomheder har prioriteret at stille op til messen. I alt kommer der udstillere fra 25 lokale virksomheder og 7 afdelinger fra Hvidovre Hospital.

- Vi har i dag et rigtig godt samarbejde med vores lokale erhvervsliv om udviklingen af vores kommune, og det er denne messe endnu et godt eksempel på. De lokale virksomheder kan inspirere vores unge til at se nye fremtidsmuligheder, de måske ikke selv havde overvejet, og det er vigtigt. Vi mangler allerede nu faglært arbejdskraft, og det bliver endnu mere udtalt i fremtiden, så vi har et fælles ansvar for at prøve at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, siger Søren Friis Trebbien.

’Mød en virksomhed’ holdes i Kometen på Hvidovrevej 280 onsdag den 8. november kl. 11.00 – 15.00. Alle elever fra Hvidovres 8., 9. og 10. klasser deltager som led i deres undervisning, men alle Hvidovres unge og deres forældre er velkomne til at lægge vejen forbi.

Der er gratis adgang til messen.

Læs mere om messen på mødenvirksomhed.dk (åbner i nyt vindue).