Hvidovre Rusmiddelcenter åbnet

Oktober |

I torsdags åbnede Værket, som er Hvidovre Kommunes nye rusmiddelcenter. Her kan voksne Hvidovre-borgere med et problematisk forbrug af rusmidler henvende sig anonymt og få vejledning.

”Værket er et sted, man kan gå hen og få hjælp, hvis man gerne vil finde tilbage til sit gode liv – sådan som det er, når der ikke er for meget hash, for mange fest-piller eller weekend-kokain. Det nære – det lokale – og det trygge er en væsentlig del af intentionen med Værket. Vi tror på, at de rare og hjemlige rammer i kombination med dygtige og engagerede medarbejdere vil gøre en forskel”, sagde borgmester Anders Wolf Andresen ved åbningen af det nye rusmiddelcenter.

I Værket bliver borgere, der henvender sig enten over telefonen eller møder fysisk op, modtaget af én af tilbuddets fire medarbejdere, der alle er rusmiddelbehandlere og kan iværksætte et ambulant behandlingsforløb, når det handler om stoffer. Er det alkohol, der er problemet, kan man også godt få råd og vejledning, og medarbejderne kan henvise til steder, hvor man kan få behandling for sin afhængighed. Pårørende er også meget velkomne, så hvis man er bekymret for et familiemedlem, en ven eller en kollega, der måske har et overforbrug af rusmidler, kan man ringe eller komme og få en snak.

”Misbrug er noget rigtig mange har en relation til, fx som pårørende, eller fordi man kender folk, som har været ude i et misbrug eller er pårørende. Det kan ramme os alle, vi er alle sammen kun mennesker, og livet kan være hårdt. Når det sker, at en person gerne vil have hjælpen, skal den være der, og det er her Værket kommer ind i billedet. Jeg glæder mig til at følge arbejdet”, sagde formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Silas Fisker ved åbningen.

Værket er målrettet voksne borgere, der har brug for ambulant misbrugsbehandling. De borgere, som fx har et misbrug af heroin, er ikke målgruppen for Værket, dem har kommunen andre tilbud til, ligesom der i forvejen er et tilbud målrettet unge med misbrug, der hedder Pulsen.

Værket er indrettet i lokaler på Bibliotekvej 52, hvor det er nabo til kommunens hjælpemiddeldepot. Det gule murstenshus rummer et venterum, to samtalerum og et grupperum og et kontor til personalet – alt sammen omhyggeligt indrettet med farver på væggene og inventar i farver, der skal skabe en rolig stemning.

Du kan læse mere om Hvidovre Rusmiddelcenter og finde kontaktoplysninger på:
https://vaerket.hvidovre.dk.