Forsøgsordning med åbne legepladser på vej

Oktober |

En enig Kommunalbestyrelse har besluttet, at daginstitutionernes forældrebestyrelser skal høres, før der træffes endelig beslutning om et forslag om at åbne daginstitutionernes legepladser uden for den almindelige åbningstid.

”Det er rigtigt fint, at vi nu sender forslaget om åbne legepladser ud i høring, så vi kan høre hvad de enkelte daginstitutioners bestyrelser mener om idéen. Det kan være vi ender med at sige, at det er to legepladser, der skal åbnes, det kan være, at det er 10, eller det kan være noget helt andet”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Sara Benzon.

Åbne legepladser er allerede virkelighed i en del andre kommuner, der har brugt det som en måde at skabe flere legepladser i byens rum. I Hvidovre har Kirsebærhuset og de to selvejende daginstitutioner Kastanjehuset og Solgården gode erfaringer med at åbne legepladsen uden for institutionernes åbningstid. Også i nabokommunerne Rødovre og København er der positive erfaringer med åbne legepladser.

Forslaget om åbne legepladser i byen bliver nu sendt i høring hos daginstitutionernes forældrebestyrelser, og sagen ventes at blive behandlet politisk igen til december.