47 nye og bedre skoletoiletter på seks af Hvidovres skoler

Oktober |

Når eleverne på Avedøre Skole kommer tilbage efter efterårsferien, står de sidste af de 10 nye skoletoiletter, der er etableret på skolen, klar til brug. Tilsvarende har fem andre Hvidovreskoler fået nye skoletoiletter; Langhøjskolen, Frydenhøjskolen og Dansborgskolen har fået 8 nye toiletter, Risbjergskolen har fået 7 og Præstemoseskolen 6. I alt har de seks skoler nu 214 skoletoiletter.

”Det er rigtig godt, at vi nu er kommet i mål med at få etableret flere og bedre toiletter til vores skolebørn. Det vil helt sikkert have en positiv indflydelse i hverdagen på de seks skoler, at der nu er en del flere toiletter”, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Udover at etablere 47 nye toiletter på de seks skoler, er der etableret nye døre og vægge fra gulv til loft på de eksisterende skoletoiletter, hvor der hidtil har været ’spanske vægge’ dvs. åbent foroven og forneden. Der er desuden etableret ventilation på alle nye skoletoiletter.

Kommunalbestyrelsen besluttede, at de 2 mio. kr., der er tilbage af det beløb, der var bevilget til etablering af skoletoiletter – skal bruges på at etablere i alt seks nye skoletoiletter på Hvidovre Heldagsskolen, mens to af de nuværende toiletter nedlægges.

”Jeg er glad for, at der var opbakning i udvalg og Kommunalbestyrelse til at investere i at lave nye toiletter på den ældste bygning, der er i brug som skole – så børnene på Hvidovre Heldagsskole også får gode og moderne toiletter”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Sara Benzon.

De i alt seks nye toiletter på Hvidovre Heldagsskole vil efter planen blive etableret i løbet af december og januar måned. De seks nye toiletter er fordelt på tre toiletter i stueetagen og tre på første sal i skolens hovedbygning ud mod Hvidovrevej, hvor der i dag kun er et enkelt toilet på hver etage. De to nuværende toiletter nedlægges, og to af de nye toiletter bliver handicaptoiletter, som ikke findes på skolen i dag.