Samarbejder om et røg-, tobaks- og nikotinfrit idrætsliv for børn og unge

November |

Andelen af unge i alderen 15-17 år, der bruger mindst ét tobaks- og nikotinprodukt, er steget fra 18 % i 2020 til 30 % i 2022. Det er en stigning, der kalder på handling. Hvidovre Kommune og DGI Storkøbenhavn samarbejder om målet at skabe et røg-, tobaks- og nikotinfrit idrætsliv for børn og unge på udvalgte idrætsanlæg i Hvidovre Kommune.

”Det glæder mig, at kommunen, DGI Storkøbenhavn og en række foreninger i Hvidovre nu har besluttet at gå sammen om at vise de unge en vej, der går udenom de skadelige røg-, tobaks- og nikotinprodukter, som har så skadelige virkninger både på kort og længere sigt. Jeg håber, det lykkes at stoppe den negative udvikling, og at tallene igen vil falde”, siger fungerende borgmester Søren Friis Trebbien.

Avedøre Idrætscenter og Frihedens Idrætscenter er udvalgt som de to steder, hvor indsatsen centreres. Indsatsen indebærer et tæt samarbejde med foreningerne, trænerne og frivillige. Da trænere og frivillige er vigtige rollemodeller for børn og unge, er det afgørende, at de bliver inddraget i arbejdet med at skabe et sundt idrætsliv og en sund foreningskultur. Henrik Thomsen fra Hvidovre Ishockey Klub er glad for indsatsen:

”Da børn og unge bruger meget af deres tid hos os i foreningerne, synes jeg det er vigtigt at vi står sammen om at skabe røg-, snus og nikotinfrie rammer for børn og unge. Det er nemmere at sprede budskabet, når vi er flere.”
Indsatsen består af dialog med foreningerne og en kampagnefilm, hvor børn, trænere og frivillige fra de lokale foreninger medvirker. Derudover bliver der sat vinduesfolier og plakater op, som gennem venlige henstillinger formidler budskabet ”Tak fordi du ikke ryger, tager snus og andre nikotinprodukter, hvor vi træner”.
Uge 48 markerer starten på indsatsen, hvor kampagnefilmen bliver lanceret på infoskærme, Avedøre Idrætscenters hjemmeside, Frihedens Idrætscenters hjemmeside og foreningernes sociale medier.