Hvidovre glæder sig over sammenlægning af gymnasier

November |

”Her i Hvidovre glæder vi os over initiativet. Vores lokale gymnasium bliver styrket, og med sammenlægningen får vi et spændende bud på fremtidens forstadsgymnasium tæt på København. Det vil give flere faglige og sociale muligheder, og vi tror og håber, at et større gymnasium i Hvidovre med både hhx, htx, stx og hf vil blive et attraktivt uddannelsestilbud tæt på København. Herfra er der jo faktisk kun 15 minutter med S-toget til Vesterport efter skoletid.”

Sådan siger fungerende borgmester i Hvidovre Søren Friis Trebbien i kølvandet på meldingen om, at Hvidovre Gymnasium & HF fra 2024 vil blive en del af NEXT Uddannelse København og lagt sammen med NEXT Sydkystens Gymnasium i Hvidovre Gymnasiums bygninger.

Anders Liltorp, som er medlem af Kommunalbestyrelsen i Hvidovre og formand for Hvidovre Gymnasium & HF’s bestyrelse, glæder sig også over den kommende sammenlægning af de to gymnasier:

”Jeg er utroligt glad og meget stolt, og jeg ser det nye campus som en styrkelse for hele Vestegnen og det østlige København. Det betyder meget for mig, at vi rækker ud og ønsker et tæt samarbejde langs hele A-linjen på S-togsnettet – og her tænker jeg naturligvis på vores gode naboer i Ishøj, der nu får styrket erhvervsuddannelserne, men mister den helt lokale placering af de gymnasiale uddannelser”, siger han og fortsætter:
”Vi skal netop samarbejde for at sikre en stærk lokal forankring på Vestegnen og ind i København, så vi fortsat har lokalt engagement, fokus på brobygning og sammenhæng - og som det vigtigste: Alle vores unges muligheder for at få opfyldt deres drømme”.