Lokalplan vedtaget: Hvidovre Stadion kan udvides

Marts |

Det går stadig godt for den lokale fodboldklub Hvidovre IF, som igen er i spil til at rykke op i Superligaen. 

Sidste år var fodboldklubben tæt på oprykning, og derfor tog Kommunalbestyrelsen de første skridt til en opgradering af Hvidovre Stadion. Hvis holdet skal spille hjemmekampe i Superligaen, stiller Divisionsforeningen nemlig en række krav til stadion, som Hvidovre Stadion ikke lever op til i dag.

Der skal bl.a. etableres ekstra tribuner til ca. 3.400 tilskuere, så den samlede kapacitet bliver på mindst 10.000 personer. Der skal også etableres et VIP lounge-område til mindst 300 personer med uforstyrret udsyn over banen, og så skal der etableres TV-studie og tårne til TV-kameraerne.

Omfanget af de nævnte tiltag vil kræve en ændring af lokalplanen, og derfor sendte Kommunalbestyrelsen sidste år et forslag til en ny lokalplan i høring. Den lokalplan er nu blevet endeligt vedtaget.

- Det er vigtigt at understrege, at vi med lokalplanen blot sikrer muligheden for at udbygge og modernisere Hvidovre Stadion. Vi har ikke taget stilling til, om det skal ombygges – og hvem der i givet fald skal betale. Jeg forestiller mig ikke, at kommunen skal lægge de mange millioner, der skal til for at gennemføre det, men håber at sponsorer og andre gode kræfter har overskud til at bidrage, hvis HIF klarer oprykningen på banen, understreger borgmester Anders Wolf Andresen.

Lokalplan 343 indeholder et par ændringer i forhold til det forslag, der blev sendt i høring sidste år. Bl.a. udgår forslaget om en nordlig tribune, så det ikke bliver nødvendigt at inddrage dele af tennisbanerne nord for stadion.

Derudover placeres de krævede VIP-faciliteter henover og ved stadions hovedindgang, og byggefeltet hertil rykkes dermed længere mod øst, mens det udvides fra ca. 400 m2 til 1000 m2. Derudover reduceres det maksimalt tilladte etageantal i området fra fire til tre etager. Ændringen gør det muligt at opnå en bedre sammenhæng mellem siddepladserne på hovedtribunen og VIP-faciliteterne.

Samtidig med den nye lokalplan godkendte Kommunalbestyrelsen også et tillæg til Kommuneplan 2021, der ændrer byggemulighederne i området. Tillægget betyder, at der nu kan planlægges for bebyggelse i op til fire etager og en maksimal bygningshøjde på 15 meter mod de tidligere to etager og bygningshøjde på 13 meter.