Hvidovre er en del af filmfestivalen VESTEGNS:DOX

Marts |

Hvidovreborgerne får igen i år mulighed for at se dokumentarfilm af international kaliber i deres egen by, når VESTEGNS:DOX, som er en del af dokumentarfilmfestivallen CPH:DOX afspilles fra den 15.-26. marts. Det er Vestegnens Kulturinvesteringsråd, der igen i år har valgt at investere i en lokal udgave af den københavnske filmfestival.

”Vi har ønsket os at der også er fælles kulturoplevelser i Vestegnskommunerne på andre tidspunkter end i september, hvor vi har Vestegnens Kulturuge. En sådan fælles begivenhed er VESTEGNS:DOX, og jeg kan kun opfordre til, at Hvidovreborgerne tager i kulturhuset og oplever teatrets flotte sal 2, der egner sig godt til film – og også har nogle stole, man sidder rigtig godt i”, siger Anders Wolf Andresen, borgmester og formand for Vestegnens Kulturinvesteringsråd.

På programmet i Teater Vestvoldens sal 2 i Kulturhus Risbjerggaard, er ved dette års DOX-festival to vidt forskellige film. Det er filmen ”Grønlands stemme”, der følger sangeren Rasmus Lyberth før og under hans jubilæumskoncert i Nuuk. ”Grønlands stemme” vises den 25. marts kl. 15 ved et arrangement, hvor instruktør Warny Mandrup sætter scenen før filmen, og der efter filmen er mulighed for at høre Rasmus Lyberth spille udvalgte akustiske sange live.

Den anden dokumentarfilm er filmen ”After Work”, der får verdenspremiere på DOX-festivalen. Den er instrueret af svenske Erik Gandini og handler om, hvordan mennesker arbejder så forskellige steder som Kuwait, Korea, USA og Europa i 21. århundrede. Filmen er kandidat til festivallens hovedpris DOX:Award. ”After Work” kan ses i Kulturhus Risjerggaard den 23. marts kl. 19, og der er en samtale om fremtidens arbejdsmarked efter filmen. Der er gratis adgang til filmen, billet fås via billetlink på Kulturhus Risbjergaards hjemmeside.

VESTEGNS:DOX løber af stabelen i Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Albertslund og Vallensbæk, og der er i løbet af den halvanden uge festivallen varer, mulighed for at se 7 forskellige dokumentarfilm ved 10 forskellige forestillinger i de fem kommuner. Udover filmen om Rasmus Lyberth, viser Niels Hausgaard rundt i Vendsyssel i filmen ”Os der lever”, og man kan møde Svend Brinkmann, Caspar Eric og Anna Sophie Hermansen og andre prominente stemmer i filmen ”Kampen om mennesket”. Se mere her på hjemmesiden: https://cphdox.dk/da/vestegn/


VESTEGNS:DOX i Hvidovre er arrangeret af Teater Vestvolden, Kulturhus Risbjerggaard og Vestegnens Kulturinvesteringsråd. Du kan købe billet til filmen ”Grønlands stemmer” med oplæg af instruktør og minikoncert med Rasmus Lybert via DOX-hjemmesiden eller via Kulturhus Risbjerggaards hjemmeside. Der er gratis adgang til filmen ”After Work”, book billet via billetlink på én af de to nævnte hjemmesider, så du er sikret en plads.