Hvem skal have Miljøprisen 2023?

Maj |
Hjerte skåret ud i grøn hæk Hjerte skåret ud i grøn hæk

Nu er det ved at være tid til at indstille kandidater til Hvidovre Kommunes miljøpris. Miljøprisen går til en virksomhed, institution, myndighed, organisation, forening eller enkeltperson, der har gjort noget særligt for klima, miljø, energi og natur i Hvidovre.
Sidste gang Miljøprisen blev uddelt var i 2018, hvor den gik til Svend Sørensen fra Grundejerforeningen Baunebakken. Han fik prisen for sit store engagement i kampen for at få dæmpet støjen fra Holbækmotorvejen og Ringstedbanen. Tidligere har bl.a. naturvejleder og leder af Naturcenter Quark, Christian Black-Storm modtaget prisen for sit natur-arbejde med børn og unge, og lokale virksomheder som KLS Pure Print, A. C. Schmidt A/S og Hvidovre Hospital har også modtage prisen, ligesom afdelingsbestyrelsen i Bredalsparken er en tidligere prismodtager.

Alle, der bor, arbejder eller er foreningsaktive i Hvidovre, kan indstille kandidater, som opfylder et eller flere af en række kriterier, som man kan se på kommunens hjemmeside. Fx kan kandidaten have taget et initiativ, som har løst en lokal udfordring i forhold til klima- miljø-, natur-, eller energi, eller have gjort en indsats for at skabe større bevidsthed om emnet.

På kommunens hjemmeside kan du læse, hvordan man indstiller kandidater.

Miljøprisen uddeles i oktober 2023. Udover æren og omtale får prismodtageren et diplom og et kunstværk.