Lyrisk kunstværk breder sig i Hvidovre

Juni |
Flise med digtstrofe på hjørnet af Engholm Allé og Avedøre Enghavevej i Hvidovre Flise med digtstrofe på hjørnet af Engholm Allé og Avedøre Enghavevej i Hvidovre

En del af den kunstneriske udsmykning af Kulturhus Risbjerggaard består af et værk af Anders Bonnesen, som hedder ”og vi mødes sikkert et sted”. Det består af digtstrofer, som er lagt ned i gulvet og belægningen udenfor. Stroferne kommer fra debut-digtsamlingerne af F.P. Jac og Michael Strunge, som begge er født og opvokset i Hvidovre.
Tanken med Anders Bonnesens kunstværk er, at digtstroferne skal brede sig over hele Hvidovre, og i vinter blev nogle strofer også lagt ned i belægningen på den nyrenoverede stationsforplads ved Hvidovre Station.
Nu er turen kommet til to bolig-områder i Hvidovre. På hjørnet af Engholm Allé og Avedøre Enghavevej kan man nu finde en strofe af F.P. Jac, som voksede op på netop Engholm Allé. Og ved Berners Vænge/Claus Petersens Allé kan man læse en strofe af Michael Strunge.
Inden længe vil der også blive lagt digtstrofer ned ved Strøbyvej og Bymuren, som var dér henholdsvis Strunge og Jac flyttede hen, da de flyttede hjemmefra.

Der er i alt 160 digtstrofer i Anders Bonnesens værk. De 100 af dem er lagt i gulv og belægning i og omkring Kulturhus Risbjerggaard. De resterende 60 digtstrofer vil løbende blive lagt ud i byens rum, bl.a. ved Hvidovre Havn i forbindelse med den kommende renovering og udvikling af området. Desuden er det besluttet, at fliserne med digtstroferne kan placeres ved fx skoler, indkøbscentre, stationer og andre steder, hvor mange mennesker kommer forbi og kan få glæde af kunstværket.

”Det er fantastisk at opleve, hvordan Bonnesens værk – og lyrikken af F.P Jac og Michael Strunge – langsom forgrener sig fra Kulturhus Risbjerggaard og ud i vores by”, siger borgmester Anders Wolf Andresen. ”Det er jo netop noget af dét, vi gerne vil med kunst og kultur i Hvidovre: At alle kan møde den, dér hvor vi er, og at den kan berige vores dagligdag. Vi må også rigtig gerne være stolte af vores lokale kunst og kultur i Hvidovre, og nu øger vi synligheden af to store kulturpersonligheder med rødder hos os.”

Man kan læse mere om Anders Bonnesens kunstværk på Kulturhus Risbjerggaards hjemmeside: risbjerggaard.hvidovre.dk