Kommunen fortsætter som sponsor for Hvidovre IF

Juni |

Det vakte stor jubel, da Hvidovre IF efter en stor indsats for nylig spillede sig i Superligaen og nu skal spille i landets bedste fodboldrække.

Hvidovre Kommune har i flere år været sponsor for klubben til gengæld for en række modydelser, og med skiftet til Superligaen har Kommunalbestyrelsen på sit seneste møde godkendt en justering af sponsoraftalen. Det betyder, at sponsoratet fra Hvidovre Kommune til næste sæson lyder på 1.785.543 kr.

Med sponsoraftalen skal Hvidovre Fodbold A/S levere en række modydelser, bl.a. reklameplads og logo på fx spillerbus og spillertrøjer.

- Hvidovre IF skaber sammenhold og stolthed i Hvidovre, og derudover har den øgede omtale og medieeksponering af klubben en stor værdi for hele Hvidovre Kommune. Det kan være svært at sætte beløb på, men det har helt sikkert en brandingværdi, når Hvidovre bliver kendt for gode, sportslige resultater i hele Danmark, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Rådgivningsvirksomheden Dentsux har estimeret den samlede værdi af kommunens sponsoraftale, herunder sponsoraftalens modydelser og PR-værdi, til ca. 7 mio. kr.

”De unge kæmper”

Med den nye sponsoraftale følger også en række ændringer. Blandet andet må der efter krav fra Divisionsforeningen ikke længere gives gratis billetter til Hvidovreborgere efter samme model som tidligere, og derfor bliver der i stedet oprettet en gratis medlemsklub, ”De unge kæmper”. Den er for børn op til 15 år, og er man tilmeldt klubben, kan man få gratis adgang til Hvidovre IF’s hjemmekampe på Hvidovre Stadion.

- Med oprykningen til Superligaen følger en række betingelser, som vi skal opfylde. Jeg er ærgerlig over, at vi ikke længere kan tilbyde alle Hvidovres borgere gratis billetter til byens hold, men jeg er glad for, at vi trods alt har fundet en model, der sikrer børn og unge i Hvidovre mulighed for at se gratis topfodbold på deres lokale stadion, siger Kenneth Bak, formand for Fritids- og Kulturudvalget.

Der er hentet inspiration til den nye ordning fra Lyngby Boldklub, der har samme form for medlemsklub til de yngste. De konkrete rammer for ordningen med “De unge kæmper” skal dog først forhandles på plads med klubben og godkendes af Kommunalbestyrelsen i august.

Hvidovre Kommune har også tidligere besluttet at opgradere Hvidovre Stadion, så Hvidovre IF kan spille sine hjemmekampe her. Det vil medføre en huslejestigning for Hvidovre Fodbold A/S, men det endelige beløb er endnu ikke fastsat.