Ekstrabeløb til stadion finansieres af kommunekassen

Juli |

På et ekstraordinært og lukket møde mandag aften gav en enig Kommunalbestyrelse en ekstrabevilling, der betyder, at merudgiften til Hvidovre Stadion finansieres af kommunens kassebeholdning i 2023. Samtidig får kommunens administration en ramme, så den kan afsøge en løsning på at få opført tribuner til at gøre Hvidovre Stadion Superligaklar til den nye sæson.

Kommunen og dens eksterne samarbejdspartnere er udfordret på at kunne nå at bygge stilladstribuner til de mange ekstra tilskuerpladser, som Divisionsforeningen kræver, samtidig med at de nødvendige brand- og sikkerhedskrav overholdes. Senest måtte det oprindelige projekt ændres fra 4 til 5 tribuner og med tilføjelse af bagudvendte flugtvejs-trapper på de enkelte tribuner, så tilskuerpladserne vil kunne tømmes for publikum på 8 minutter.

- Jeg er meget glad for, at selvom vi nu har måttet indkalde til et ekstraordinært møde midt i sommerferien, så er vi en enig kommunalbestyrelse, der står sammen om at gøre det, der skal til nu for at komme videre med at få gjort Hvidovre Stadion Superliga-klar, siger borgmester Anders Wolf Andresen og tilføjer:
 - Vi har travlt og vil gerne have sat arbejdet hurtigt i gang, men det er klart, at vi også sørger for at tage os tid til at gøre de rette tiltag for at overholde EU’s udbudslovgivning.

Der var politisk enighed i Kommunalbestyrelsen om, at de beløb, der skal bevilges ekstra til stadion, bliver taget af kommunens kassebeholdning.

De mange tekniske og sikkerhedsmæssige krav og de mange samarbejdspartnere, der er involveret betyder, at det måske kommer til at knibe med at nå at få det opgraderede stadion klar til den første planlagte hjemmekamp allerede søndag den 6. august.