Indsats for ukrainske flygtninge førte til årets erhvervspris

Januar |
På billedet ses direktør i STATE OF WOW, Jan Møllbach, ejer Allan Muff, borgmester Anders Wolf Andresen samt kommunaldirektør Jakob Thune. På billedet ses direktør i STATE OF WOW, Jan Møllbach, ejer Allan Muff, borgmester Anders Wolf Andresen samt kommunaldirektør Jakob Thune.

Virksomheden STATE OG WOW løb med hæderen som årets Nytårsraket 2023, Hvidovre Kommunes erhvervspris. Nytårsraketten gives til en lokal virksomhed eller erhvervsperson, som har gjort sig særlig positivt bemærket eller har gjort en ekstraordinær indsats i årets løb.

Og det gjorde STATE OF WOW, som var nomineret til prisen for sin indsats for de ukrainske flygtninge. Da flygtningekrisen brød ud, tog State of WOW straks kontakt til Hvidovre Kommune og tilbød lokaler til et mødested for ukrainske flygtninge. På rekordtid blev et af virksomhedens lokaler indrettet som mødestedet med donerede computere, brætspil, legetøj, møbler og meget andet. Et initiativ som er blevet en stor succes og stadig eksisterer. State of WOW har også doneret julegaver til de ukrainske flygtninge.

- Det er et fantastisk eksempel på, at vi kan opnå langt mere, når vi arbejder sammen. Her gik en lokal virksomhed, frivillige borgere og kommunens ansatte sammen og fik skabt et initiativ, som ingen af os nok kunne have lavet alene. Jeg er taknemmelig for det engagement, som STATE OF WOW har lagt i arbejdet med værestedet, og jeg ønsker dem kæmpe tillykke med prisen som årets Nytårsraket, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Stifter og ejer af STATE OF WOW, Allan Muff, tog imod prisen ved Hvidovre Kommunes nytårskur, og han er glad for, at det netop er indsatsen for at hjælpe de ukrainske flygtninge, som virksomheden bliver hædret for. I sin takketale lagde han vægt på det sammenhold og den fælles indsats, der blev gjort af både STATE OF WOW, frivillige og kommunen.

- Når der er krise og nedtur, så bliver vi vågne og opmærksomme. Vores sind vågner, og vi udvikler os. Der er systemer og regler nok i verden, i Danmark og også i Hvidovre. Det vi har gjort sammen, alle sammen, for vores brødre og søstre i Ukraine har vist det modsatte af systemer og regler. Det er sket ud fra hjertet - fordi vi ikke kunne andet, sagde han blandt andet.

- Alle de indstillede kandidater er vindere. Bliv endelig ved med at gøre, hvad I gør. Ikke fordi I skal vinde, men fordi I kan. Det at gøre noget, uden at det skal give overskud, er det virkelig meningsfulde, lød Allan Muffs budskab fra scenen.

STATE OF WOW var i skarp konkurrence med Avedøreværket/Ørsted og Spar Nord Bank Hvidovre om erhvervsprisen.

Avedøreværket, som Ørsted ejer og driver, var nomineret for deres kontinuerlige fokus på bæredygtighed. Avedøreværket bliver fx en nøgleaktør i Power-to-X-flagskibsprojektet ’Green Fuels for Denmark’, hvor ambitionen er at producere nok brint på Avedøre Holme til at gøre indenrigsflytrafikken bæredygtig allerede i 2027.

Spar Nord Bank var nomineret for sit store lokale engagement, bl.a. via sponsorater af en række lokale idrætsforeninger og som aktiv partner i arbejdet med at udvikle Hvidovres bymidte.

Det er niende gang, Hvidovre Kommune uddeler Nytårsraketten, som gives til en lokal virksomhed eller erhvervsperson, som har gjort sig særlig positivt bemærket eller har gjort en ekstraordinær indsats i årets løb.

Vinderen skal opfylde et eller flere af følgende fire kriterier:

 • Have udvist socialt ansvar eller lokalt engagement
 • Have fundet nye innovative metoder at udvikle forretningen på
 • Have været med til at skabe positiv udvikling i Hvidovres erhvervsliv
 • Have arbejdet med bæredygtighed, klimaudfordringer eller grøn omstilling

Vinderen af Nytårsraketten findes ved afstemning i Hvidovre Erhvervskontaktudvalg, hvor der sidder repræsentanter fra Kommunalbestyrelsen, erhvervsorganisationerne, de faglige organisationer, arbejdsmarkedsuddannelserne og Hvidovre Kommune.

(På billedet over artiklen ses direktør i STATE OF WOW, Jan Møllbach, ejer Allan Muff, borgmester Anders Wolf Andresen samt kommunaldirektør Jakob Thune)

 

Tidligere vindere af Nytårsraketten:

 • 2022: Lakrids by Bülow og Lantmännen Schulstad A/S
 • 2021: Computerreparatøren GladTeknik
 • 2020: Ingrediensvirksomheden Chr. Hansen
 • 2019: Anlægsgartnervirksomheden Grøn Entreprise
 • 2018: Cocktailfabrikken Nohrlund
 • 2017: Tømrer- og entreprisevirksomheden Egerbyg
 • 2016: Trykkeriet KLS PurePrint
 • 2015: Elinstallations- og vagtsikringsvirksomheden Elsec