Nyt liv til Hvidovre Vandtårn

August |
Hvidovre Vandtårn Hvidovre Vandtårn

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at Hvidovre Vandtårn skal renoveres og have nyt liv. Der er sat 2 mio. kroner af i kommunens budget for 2022-2026 til en udvendig renovering af vandtårnet, og så er det planen, at kommunen i samarbejde med foreninger vil søge fonde for at skaffe midler til, at sætte vandtårnet i stand indvendigt og indrette det til de nye aktiviteter, der kommer til at være.
Fra den 21. august til 3. september vil dialogportalen Deltag Hvidovre – på hjemmesiden deltag.hvidovre.dk – være åben for forslag til fremtidige aktiviteter i og omkring vandtårnet på H.C. Bojsensvej. Her kan alle gå ind og skrive deres idéer.
Man kan også aflevere sin idé, når der onsdag den 30. august kl. 19-21 er åbent hus i vandtårnet. Her kan borgere og foreninger tage et kig på tårnet og arealet omkring det, og de kan også møde bl.a. kultur- og fritidsmedarbejder Jacob Wahlstrøm fra Hvidovre Kommune og afdelingsleder på Forstadsmuseet Bitten Larsen.

”Det kan jo være, at man har en løs idé og lige har behov for at komme ind og se vandtårnet indefra for at blive inspireret og kvalificere idéen”, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Kenneth Bak. ”Det kan også være, at man får en god idé, når man kommer hen og ser tårnet”.

Han forklarer dog samtidig, at man af sikkerhedshensyn kun vil have mulighed for at opleve vandtårnet fra stueplan, men at der vil være plancher og tegninger, der viser vandtårnets mål og nuværende indretning fra bund til top.

Grundejerforeningen Svendebjerg, som er naboer til vandtårnet, er allerede kommet med forslag til tårnets fremtidige anvendelse, og det har resulteret i et visionsoplæg, som er udarbejdet i samarbejde med skole-, idræts- og kulturområdet i Hvidovre Kommune. Dette visionsoplæg kan man også se til åbent hus-arrangementet og på Deltag Hvidovre.

”Visionsoplægget er rigtig godt og bygger på tanken om, at vandtårnet skal bruges til undervisning i naturvidenskab, klatring og formidling af forstadens historie og kulturarv. Men der kan sagtens være andre foreninger eller borgere, der også går rundt med spændende idéer, som også kan bruges”, understreger Kenneth Bak.

Hvidovre Kommune opfordrer til, at man tager cyklen eller går, hvis man skal til Åbent Hus i Hvidovre Vandtårn, da parkeringsmulighederne i området er begrænset.

Hvidovre Vandtårn på H.C. Bojsensvej 5 i er udpeget som kulturarv, da Realdania og Slots- og
Kulturstyrelsen i 2006 udnævnte Hvidovre Kommune til kulturarvskommune for forstadens identitet og historie. Tårnet er bygget i 1937 og er tegnet med forbillede i Københavns Rundetaarn.
Kommunalbestyrelsen købte tårnet af HOFOR i 2021, da vandforsyningsfunktionen var udtjent.
Vandtårnet har tidligere været brugt til klatring.

Har du idéer til fremtidige aktiviteter i og omkring vandtårnet, kan du skrive dem ind på Deltag Hvidovre – deltag.hvidovre.dk. Du opretter dig nemt som bruger ved hjælp af din mail-adresse.