Hvidovre siger nej tak til tobak: Børn og unge skal have et røg-, tobaks- og nikotinfrit idrætsliv

August |

Ifølge Kræftens Bekæmpelse begynder 40 nye børn og unge at ryge hver dag. Samtidig viser den nationale sundhedsprofil, at brugen af nikotinposer er stærkt stigende blandt børn og unge, særligt blandt unge mænd.

Derfor har Hvidovre Kommune indgået et partnerskab med DGI Storkøbenhavn med målsætning om at skabe et røg-, tobak- og nikotinfrit idrætsliv på udvalgte idrætsanlæg i Hvidovre Kommune.

Partnerskabet har sat fokus på Avedøre- og Frihedens Idrætscenter og indebærer et tæt samarbejde med idrætslivet omkring målet om et røg-, tobak- og nikotinfrit idrætsliv. Idrættens aktører som fx trænere og frivillige er vigtige rollemodeller for børn og unge, og det er afgørende, at de bliver inddraget i arbejdet med at udvikle kulturen omkring det sunde idrætsliv.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Hvidovre Kommune, Kenneth Bak, beskriver, at den inddragende tilgang har været en vigtig del af indsatsen:

- Hvis vi vil skabe varige forandringer og forhindre, at vores unge begynder på et liv med nikotin, er det vigtigt med opbakning fra det lokale forenings- og idrætsliv. De er i forvejen med til at fremme en sund livsstil og kan hjælpe vores unge med at træffe det sunde valg, derfor er de en vigtig medspiller i arbejdet, siger han.

DGI er lige nu i dialog med foreningerne, og målet er at have kampagnefilm og skiltning klar til efteråret. 

 

 

For mere information kontakt:

Rebecca Lee Olesen, tlf. 30515572, DGI

Marie Friis Rosschou, tlf. 41850379, Hvidovre Kommune