Flagdag for veteraner og udsendte

August |

Bataillionen i den tidligere kaserne Avedørelejren er igen i år rammen om Hvidovre Kommunes markering af flagdagen for udsendte eller tidligere udsendte borgere. Dagen markeres både nationalt og i Hvidovre den 5. september, hvor borgmester Anders Wolf Andresen tager imod de nuværende og tidligere udsendte, der ønsker at deltage i hædringen.

”Jeg synes, at det er en god tradition, vi har i Hvidovre, hvor vi husker og hædrer de medborgere, der er eller har været udsendt for vores land. De gør en særlig indsats for vores fællesskab og vores demokrati - nogle ender med at betale den ultimative pris. Det virker særligt vigtigt at huske på i denne tid, hvor et demokratisk Ukraine, der ligger tæt på os, er overfaldet og invaderet og vi her i Hvidovre og Danmark modtager krigsflygtningene fra Ukraine”.

Ved flagdagsarrangementet den 5. september er Jens Lynge Larsen gæstetaler. Jens Lynge Larsen er Hvidovreborger, og har været udsendt som kaptajn i hæren. Han har efterfølgende arbejdet i bl.a. Forsvarets Personeltjeneste og som officer i Forsvarets Efterretningstjeneste, før han for 6 år siden tog skridtet ud i det civile og har startet et lokalt mikrobryggeri, Spybrew.

Udover arrangementet i Avedørelejren for tidligere og nuværende udsendte markerer Hvidovre Kommune flagdagen for udsendte ved at hejse flaget til ære for de borgere i Hvidovre og det øvrige Danmark, der har været udsendt.