Nedlagt institution bliver nyt hjem for ukrainske børnefamilier

September |

Her har Hvidovre Kommune istandsat og ombygget den tidligere daginstitution, så den nu kan bruges som midlertidige boliger for de fordrevne.

De ukrainske familier, der primært består af mødre med mindre børn, får egne værelser, fælles opholdsrum, bad og køkken, og de får samtidig glæde af den legeplads, der hører til. Der er også skabt plads til, at de midlertidige boliger kan være bemandet med en social vicevært fra kommunen, og så sundhedsplejersker og andre kommunale medarbejdere kan komme forbi for at understøtte familierne i deres hverdag.
De nye beboere på Hvidovrevej 98 har allerede boet i Hvidovre i et stykke tid, fx på Vandrehjemmet Belægningen eller hos private værter. De er med i det integrationsprogram, der er tilrettelagt for dem af kommunen, og flere af dem er i gang med at søge job.

- Vi er glæder os til at kunne give disse nye Hvidovre-borgere nogle gode rammer om deres liv, og vi håber, at beboerne omkring Hvidovrevej 98 vil tage godt imod deres nye naboer, siger borgmester Anders Wolf Andresen og fortæller, at naboerne vil blive inviteret til åbent hus hos de ukrainske familier efter efterårsferien.
- Ingen kan vide, hvor længe de ukrainske familier skal være hos os, men så længe de er her, skal vi gøre det så godt, vi kan, for dem, tilføjer borgmesteren.

Der er lige nu 192 ukrainske flygtninge, som har fået ophold i Hvidovre, og kommunen regner med at skulle modtage i alt ca. 230. Derfor bliver der arbejdet med flere forskellige muligheder for at skaffe midlertidige boliger. Indtil videre bor de ukrainske flygtninge hos 40 private værtsfamilier i Hvidovre, i nogle midlertidige lejligheder i Avedøre Stationsby og på Vandrehjemmet Belægningen. Kommunen arbejder bl.a. også med muligheden for at sætte nogle pavilloner op på grusbanerne ved Strandmarkens Fritidscenter.

Ifølge lovgivningen har de ukrainske flygtninge ret til midlertidigt ophold i Danmark frem til marts 2024.

Hvidovrevej 98 fungerede som daginstitution til og med april i år. Det har i en årrække været planlagt, at institutionen skulle nedlægges, når det nye dagtilbud Landsbyen stod færdigt.