UngeLiv åbner dørene for at tale om sex, prævention og livet som ung

Oktober |

Den 3. november deltager bl.a. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, i åbningen af et nyt tilbud til unge i Hvidovre. Hos UngeLiv kan Hvidovres unge fra 12-25 år få anonym rådgivning om bl.a. trivsel og seksualitet – eller få udleveret gratis prævention. ’UngeLiv – seksuel sundhed og trivsel’ - er en ungdomsmodtagelse, som er støttet af Sundhedsstyrelsen. I Hvidovre bliver UngeLiv placeret som nabo til Hvidovre Ungdomsskole i Enghøjhuset i Avedøre, hvor de unge, der bruger Ungdomsskolens tilbud eller går i 10. klasse, har let adgang, ligesom Hvidovre Gymnasium ligger tæt på.

”Vi har valgt at indrette os et sted, hvor en del af Hvidovres unge i forvejen kommer, fordi vi helst skal være sådan et sted, hvor de unge både har mod på og nemt ved at gå ind ad døren, siger Sannie Gøtze, der er sundhedsplejerske i Hvidovre Kommune og leder af UngeLiv. Sammen med en jordemoder, en sygeplejerske, en pædagog og en speciallæge i gynækologi, begge fra Hvidovre Hospital, tager hun imod i UngeLiv på adressen Hjulmagerporten 20.
UngeLiv-teamet vil også komme ud på fx skoler og uddannelsesinstitutioner og møde de unge i deres hverdag. Det er både de unge, der bor i Hvidovre og de unge, der går i skole eller på en ungdomsuddannelse i Hvidovre, der kan bruge det nye tilbud.

”I Hvidovre har vi ligesom i andre kommuner de senere år oplevet, at flere unge mistrives, har stress og er ensomme og socialt isolerede. Det er på den baggrund, vi har ønsket at få etableret UngeLiv her i Hvidovre, hvor vores unge kan komme fysisk eller via deres telefon  få råd til at håndtere fx følelsesmæssige udfordringer eller få gode råd om seksualitet og prævention”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Hvidovre Kommune, Sara Benzon.

Erfaringer fra de eksisterende ungemodtagelser tyder på, at det anonyme og forebyggende tilbud fx betyder færre uønskede graviditeter og aborter og at flere kønssygdomme opdages og behandles.

Fakta om UngeLiv
Et anonymt tilbud til unge mellem 12 og 25 år
Du kan enten møde op, booke en tid eller kontakte UngeLiv på telefon 5084 4002.
Ungeliv har åbent for drop-in i Hjulmagerporten 20, tirsdag kl. 12-14 og torsdag kl. 15-17.
Åbner den 3.  november, hvor der er åbningsreception fra kl. 14-16.
Inspireret af tilsvarende tilbud i fx Herning og Halsnæs Kommune
Etableret i samarbejde med Hvidovre Hospital og med støtte fra Sundhedsstyrelsen i 2022-2024.