Bliv vaccineret uden tidsbestilling på Friheden Apotek

Oktober |
Person får plaster på efter vaccination Person får plaster på efter vaccination

(OBS! Indholdet i denne pressemeddelelse er ikke længere aktuelt. Fra den 11. oktober 2022 skal man bestille tid til at blive vaccineret på Friheden Apotek. Se mere her)

Sundhedsstyrelsen har nu sendt invitationer ud til alle på 50 år og derover med tilbud om at blive vaccineret mod corona-virus, og alle over 65 år får samtidig tilbudt vaccination mod influenza og eventuelt lungebetændelse og andre infektionssygdomme i luftvejene. Det har fået mange til at skynde sig at booke tid til vaccination i regionens vaccinationscentre, men nu er der også en mulighed for at blive vaccineret i Hvidovre – og uden tidsbestilling.
Region Hovedstaden har udpeget mindst ét apotek i hver kommune til lokalt vaccinationssted, og i Hvidovre er det Friheden Apotek på Strandmarksvej 20. Her kan man komme forbi og blive vaccineret mod corona-virus og influenza. Man skal blot huske at medbringe sit gule sundhedskort.

Mange praktiserende læger vaccinerer også mod både corona-virus og influenza, så for nogle borgere i Hvidovre er det også en mulighed at kontakte sin egen læge for at blive vaccineret.

Arne Bech, som er formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Hvidovre er glad for den ekstra mulighed for at blive vaccineret:

"De nærmeste vaccinationscentre i forhold til Hvidovre ligger på Nørrebro, Skovlunde og Hundige, og det kan være lidt af en rejse at komme dertil – fx hvis man er ældre og dårligt gående. Derfor er jeg glad for, at vi nu har et lokalt vaccinationssted, man kan benytte sig af."

Formanden for Ældre- og Sundhedsudvalget minder samtidig om, at Røde Kors har en hjælpelinje, man kan ringe til, hvis man har brug for hjælp til at booke tid til vaccination, læse vejledninger om vaccination eller til at blive fulgt hen til vaccinationsstedet.
Man kan ringe til Røde Kors på 3529 9660 mandag-fredag kl. 10-15 eller gå ind på hjemmesiden rodekors.dk/parat.

Hvis man vil benytte sig af ét af regionens vaccinationscentre, skal man booke tid via vacciner.dk, og har man brug for hjælp til at bestille tid, kan man ringe til Region Hovedstadens booking-telefon på 38 66 00 alle dage kl. 8-13 og 13-16.

Udover personer over 50 år anbefaler Sundhedsstyrelsen vaccination mod corona-virus til mennesker, der har øget risiko for alvorligt sygdomsforløb, gravide, personale på sundheds- og ældreområdet og udvalgte dele af socialområdet, pårørende til personer i særlig øget risiko.

Influenza-vaccination anbefales til alle på 65 år og derover, personer med visse kroniske sygdomme, børn mellem 2 og 6 år, gravide i 2. og 3. trimester og personale på sundheds- og ældreområdet og udvalgte dele af socialområdet.

Alle vaccinationscentre, lokale vaccinationssteder og praktiserende læger, der vaccinerer mod corona-virus kan findes på vacciner.dk.