Frivillighedsrådet for 2023-2026 er på plads

November |
Hænder holder papirklip med figurer Hænder holder papirklip med figurer

Fra det nye år og fire år frem består Frivillighedsrådet i Hvidovre Kommune af repræsentanter for disse foreninger og organisationer:

Cafeforeningen Café Hjertetræet
Lions Hvidovre
Det frivillige Ældrearbejde
Ældresagen Hvidovre
Dansk Folkehjælp Hvidovre
Headspace Hvidovre
Tværkulturelt Fællesskab

Dansk Folkehjælp, Headspace Hvidovre og Tværkulturelt Fællesskab er nye i Frivillighedsrådet og kom ind, da der var valg til pladserne i rådet den 23. november. De øvrige foreninger i rådet blev genvalgt og har også siddet med Frivillighedsrådet i den seneste periode.

- Det er altså en god blanding af erfarne og nye medlemmer, der nu skal være med til at fordele pengene fra § 18-puljen til frivilligt socialt arbejde, og det meget positivt, at vi nu også har repræsentanter i Frivillighedsrådet, der arbejder med unge og med flygtninge og indvandrere, siger fungerende borgmester Søren Friis Trebbien. – Jeg er sikker på, at det vil være gavnligt for dialogen i rådet og blikket på det frivillige arbejde i Hvidovre.

De tre nye medlemmer af Frivillighedsrådet har hver deres arbejdsfelt: Headspace er en organisation, der tilbyder gratis rådgivning og støtte til unge. Tværkulturelt Fællesskab holder til i Strandmarkskirken og er et fællesskab, der knytter bånd mellem danskere og flygtninge/indvandrere. Dansk Folkehjælp er en hjælpeorganisation, som har en bred vifte af opgaver – fra førstehjælp over julehjælp til ferie- og fritidsaktiviteter for dårligt stillede familier.
Frivillighedsrådet er med til at pege på, hvilke frivillige sociale projekter og tiltag, der skal have støtte fra § 18-puljen, som er en pulje til frivilligt socialt arbejde i Hvidovre. Puljen er på 1 mio. kroner om året, og midlerne fordeles typisk af to omgange forår og efterår. Ældre- og Sundhedsudvalget i Kommunalbestyrelsen tager den endelige beslutning om, hvilke tiltag der skal have støtte.