Hvidovres vilde haver skal vises frem

Juni |

Sidste sommer delte mange Hvidovre-borgere billeder af deres vilde haver på kommunens facebook-side. I år går nogle i samarbejde med Hvidovre Kommune videre og inviterer inden for til Åben Have den 21. august. Har du også lyst til at vise din have frem, kan du melde dig til på mail-adressen okv@hvidovre.dk senest den 7. juli. Skriv tre linjer om dit vilde tiltag i haven og send evt. et foto med.

- Natur og biodiversitet skal have mere plads i Hvidovre, og både borgere og virksomheder hjælper allerede til. Men vi kan godt få endnu flere med, og vi håber, at de åbne haver kan give inspiration og udveksling af idéer og erfaringer, lyder det fra formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Kristina Young.

Hun understreger, at arbejdet for mere biodiversitet og natur i byens rum er en vigtig del af den fælles indsats for at gøre Hvidovre til en mere klimarobust by.

- En by med flere grønne arealer er bedre til at klare temperaturstigninger og skybrud, og derfor er det vigtigt, at vi får så meget natur ind i vores byrum og haver som muligt, siger hun. - Man kan måske godt tænke, at dén lille ting, man gør for at gøre sin have eller altan vildere, ikke nytter noget i det store billede, men det gør det. Haver, tage, altankasser, rabatter, der giver plads til planter, insekter og fugle tæller alt sammen med i regnskabet.

Melder du dig til at holde Åben Have den 21. august, kan du gøre det enten kl. 10-12 eller kl. 14-16. At være med i Åben Have indebærer, at du er hjemme og kan vise interesserede rundt i din have i det tidsrum, du har meldt dig til. I starten af august vil listen med de åbne haver blive offentliggjort på kommunens hjemmeside.