Rideklub modtager Hvidovre Kommunes handicappris for særligt ridetilbud til børn og voksne

December |

Hvidovre-Avedøre Rideklub modtog lørdag Hvidovre Kommunes handicappris for sit arbejde med handicapridning, der giver børn og voksne med handicap mulighed for at få oplevelser på hesteryg. Prisen blev overrakt ved en sammenkomst i Kulturhus Risbjerggaard lørdag den 3. december, som er FN’s Internationale Handicapdag.

”I prioriterer handicapridningen ved at sørge for den tid, ro og plads, der er nødvendig for at også børn og voksne med handicap får en god oplevelse og bliver en del af fællesskabet i rideklubben. Stort tillykke, og tak for indsatsen. I er en kæmpe inspiration,” sagde fungerende borgmester Søren Friis Trebbien, da han overrakte prisen til formand for Hvidovre-Avedøre Rideklub, Rikke Modell Nielsen.

Rideklubben var indstillet til prisen af Mette Olaf Nielsen, der i sin indstilling bl.a. beskrev mødet mellem hest og rytter, og hvad det gør for rytteren og den pårørende.

”Vi har lagt vægt på, at rideklubben går en ekstra omvej for at kunne tilbyde deres ryttere med handicap en god og tryg oplevelse. De frivillige i klubbens engagement er smittende, og de bidrager i høj grad til at fremme livskvaliteten for deres medlemmer med handicap,” sagde Søren Friis Trebbien om baggrunden for valget af rideklubben som årets prismodtager.

To kandidater til årets pris
Udover Hvidovre-Avedøre Rideklub var Grethe Conrad Jørgensen indstillet til handicapprisen for hendes mangeårige engagement som ambassadør for borgere med handicap. Grethe Conrad Jørgensen er tidligere formand for Danske Handicaporganisationer i Hvidovre og for Handicaprådet.

”Vi har været på en virkelig hård opgave her, for begge de indstillede opfylder til fulde formålet med Hvidovre Kommunes Handicappris 2022, som er at have gjort en særlig indsats for at fremme livsvilkår, livskvalitet og muligheder for at deltage aktivt i samfundslivet for borgere med handicap”, siger Søren Friis Trebbien og tilføjer:
”Grethe er en ildsjæl, som altid har haft stor opmærksomhed på de svageste i vores kommune.”

Bedømmelsesudvalget for handicapprisen er: Formand for Handicaprådet Bente Weinreich, formand for Danske Handicaporganisationer og medlem af Handicaprådet, Anders Reitov, formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Silas Fisker, medlem af Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Maria Durhuus og fungerende borgmester Søren Friis Trebbien.

Det er anden gang Hvidovre Handicappris uddeles. Første gang var i 2020, hvor Hvidovre Basket modtog prisen for sit all star junior hold for børn og unge med særlige behov. Siden har klubben også oprettet et all star senior hold.