Festlig åbning af Kulturhus Risbjerggaard 

August |

Oh Land, Knud Romer, r8dio, Teater Vestvoldens ’Zappa’, Rigmor, Lucky Lo og kunstnerne Anders Bonnesen og FOS. Det er bare nogle af de navne, man kan opleve, når Kulturhus Risbjerggaard slår dørene op til en festlig åbning af Hvidovres nye kulturhus. 

Det sker fredag den 9. september, hvor der efter den formelle åbning lægges op til en sand folkefest. Det bliver en eftermiddag og aften med god musik og underholdning, og alle er velkomne til at være med. 

- Jeg glæder mig meget til den festlige åbning, men jeg glæder mig næsten endnu mere til, at medborgerne i Hvidovre kan begynde at tage huset i brug. Det er nemlig brugerne, der skal skabe liv i kulturhuset, så jeg håber, at alle vil tage huset til sig, så det kan være med til at understøtte det gode fællesskab, vi har i Hvidovre, siger borgmester Anders Wolf Andresen.  

Hvidovres eget Teater Vestvolden holder også til i det nye hus, ligesom flere kulturelle foreninger allerede har planlagt arrangementer på stedet i den kommende tid. 

Ambitionen er, at Kulturhus Risbjerggaard bliver stedet, hvor man både kan nyde den ekstraordinære kultur- og madoplevelser og det helt nære og hverdagsagtige fællesskab. 

En måde at gøre det på er ved at invitere borgerne med indenfor, så de selv kan være med til at skabe arrangementer og oplevelser for deres medborgere. Det kunne fx være fællesspisning, fædregrupper, spilleaftener eller noget helt fjerde.  

- I Kulturhus Risbjerggaard skal der være plads til at leve forskellige ideer og ønsker ud i livet. Vi håber, at huset kan blive rammen for inspirerende oplevelser for mange forskellige grupper af borgere, siger Kenneth Bak, formand for Kultur- og Fritidsudvalget. 

Blandt andet derfor er der oprettet et brugerfællesskab for huset, hvor alle er velkomne til at deltage. Det erstatter et egentlig brugerråd for kulturhuset, og i brugerfællesskabet kan alle byde ind med tiltag eller ideer for huset.  

Risbjerggaard har gennem tiden dannet ramme om et væld af kulturelle strømninger i Hvidovre, alt lige fra rebelsk ungdomskultur, grønne madfællesskaber og aktive seniorer. Den bredde skal Kulturhus Risbjerggaard fortsat afspejle, men huset må også gerne åbne sig mere mod resten af hovedstadsområdet. Kulturhus Risbjerggaard vil derfor også udvikle nye kulturelle formater af høj kvalitet, som pirrer borgernes nysgerrighed. 

- Vi vil gerne samarbejde med både borgere og udefrakommende partnere om at løfte arrangementer og kulturtilbud, som samler og udvikler Hvidovre Bymidte. Vi er her til at hjælpe ideerne på vej, siger Bodil Knutz, der er kulturkoordinator i Kulturhus Risbjerggaard. 

Det nye kulturhus består af flere bygninger bundet sammen af et cirkelformet orangeri. Det renoverede forhus kommer til at huse et spisested og lokaler, der kan fungere som et kulturelt centrum for Hvidovres borgere. I de nye bygninger er der indrettet teatersale, aktivitetsrum, kontorer, foreningskøkken og en stor multisal, der kan opdeles i to mindre sale og bruges til fx konferencer, dans, loppemarkeder, koncerter og foreningsarrangementer.  

Læs også om den spændende forpagter, der er fundet til det nye spisested i Kulturhus Risbjerggaard.

Se mere om Kulturhus Risbjerggard her.

 

Program for åbningen:  

 • 16.30-16.35: Borgmester Anders Wolf Andresen klipper den røde snor – konferencier r8Dio
 • 16.45-17.30: Koncert: Oh Land
 • 17.45-18.15: Kunstperformance m. Sophie Kirstine Dupont v. Hvidovre Kunstråd
 • 18.00-19.00: Teaterforestilling: Zappa (repremiere) v/ Teater Vestvolden 
 • 18.00-18.45: Talk: Knud Romer og Caspar Eric
 • 18.30-19.30: Koncert: Rigmor
 • 19.30-20.15: Talk: Anders Bonnesen / FOS v. Hvidovre Kunstråd
 • 20.00-21.30: Standup: Open Mic v/ Teater Vestvolden
 • 20.30-21.15: Koncert: Lucky Lo x Crush String Collective Collab
 • 22.00-23.00: Koncert: Tachys
 • 23.00-01:00: Afterparty m. DJ

Der er gratis entré til koncerter og talks.
Billetter til teaterforestilling og stand-up kan købes på teatervestvolden.dk.