Aktivitetscentret åbner dørene i demensugen

April |

Når et menneske rammes af demens, påvirker det ikke kun den syge, men også de pårørende. Det kan betyde ændrede roller og nye opgaver, og der kan opstå bekymringer og svære følelser.

Det, og meget andet, kan du høre mere om, når ”Demensvenlige Hvidovre” for andet år i træk slår dørene op til en eftermiddag om demens – i år med kaffe, kage og bålmad.

- Demens er noget, som mange af os får ind på livet før eller siden, og som kræver, at vi er opmærksomme og drager omsorg for hinanden. Det er det, demensvenlighed handler om, og det er bl.a. hvad denne dag skal inspirere til. Vi havde en god dag sidste år, og der er helt sikkert også værdifuld viden og en god snak at komme efter denne gang, fortæller Pia Jenfort, leder i Hvidovre Sundhedscenter.

Initiativtager til arrangementet er fællesskabet ”Demensvenlige Hvidovre”, som er drevet af kommunen og byens frivillige demens-ambassadører. I hele demensugen, uge 19, kan du også møde de frivillige ambassadører i byen, når de uddeler informationsmaterialer og plakater om det nye nationale demenssymbol ”En håndsrækning” til forretninger og butikker i Hvidovre.

Program

Kl. 15.00 - 15.30: Hør om ”Daghøjskolen for yngre med demens” og smag på hjemmelavet suppe over bål. Oplev Daghøjskolens kunstudstilling, der er resultatet af et kunstforløb på ARKEN.

Kl. 15.30 - 16.00: Få en smagsprøve på mindfulness, når instruktør i mindfulness-baseret stressreduktion Anett Jensen, guider dig og fortæller, hvordan mindfulness kan bruges i din hverdag.

Kl. 16.00 - 16.30: Pårørendekoordinator Sophie Jacobsen fortæller om de pårørendes mange roller og udfordringer i en forandret hverdag. Sophie kender gode tanketeknikker og andre redskaber, der kan hjælpe dig som pårørende til at håndtere hverdagen og have overskud til dig selv.

Kl. 16.30 - 17.00: Gode råd om kommunikation og samvær i forbindelse med demens. Demenskoordinator Laura Kirkhammer giver råd til, hvordan du med god kommunikation kan gøre hverdagen nemmere for mennesker med demens.

Bliv frivillig demens-ambassadør

Kunne du tænke dig at være med til at sprede budskabet om demens og inspirere til demensvenlighed?
Du kan blive en del af et fællesskab af ambassadører ved at deltage i det gratis kursus for nye ambassadører, som foregår mandag d. 23. maj kl. 13-17 i HUSET på Hvidovrevej 253B.

Kontakt sundhedskonsulent Anette Melin på tlf. 4186 6797 eller mail: djw@hvidovre.dk. Læs mere på: demensvenlige.hvidovre.dk.