En uge med fokus på demens

September |

Ca. 90.000 danskere lever med en demenssygdom, og ca. 2 millioner af os er enten pårørende, bekendte eller kolleger til et menneske med demens, eller vi oplever demenssygdom via vores arbejde eller som frivillige.

I Hvidovre sætter kommunen sammen med et netværk af frivillige demensvenlige ambassadører fokus på demens i den uge, hvor man andre steder i verden også markerer den internationale Alzheimerdag. Fra den 21. september vil der over nogle dage være forskellige aktiviteter, og alle interesserede er velkomne.

Tirsdag den 21. september kl. 10–13 er der åbent hus i ”Daghøjskolen for mennesker med demens” i Aktivitetscentret, Hvidovregade 49. Her er der bål, samvær og andre haveaktiviteter, og man kan bare møde op og være med.

Onsdag den 22. september kl. 15–18 er alle velkomne til en eftermiddag med foredrag og mulighed for at få en snak om demenssygdom. Det foregår på Hovedbiblioteket, Hvidovrevej 280. Her kan du blive klogere på, hvad der skal til for at få et godt liv med en demenssygdom og et godt liv som pårørende.
Du kan bl.a. møde Hvidovre Kommunes demenskoordinatorer og pårørendekoordinator, få en smagsprøve på kommunens nye mindfulness-tilbud til pårørende og høre foredrag med journalist Kasper Friche, der fortæller medrivende, ærligt og informativt om sin fars og resten af familiens tur gennem demensens vridemaskine.
Du kan også møde borgmester Helle Adelborg og Hvidovre Kommunes frivillige ambassadører for Demensvenlige Hvidovre. Også dette arrangement er uden tilmelding.

Lørdag 25. september kan du møde Demensvenlige Hvidovre i indkøbscentrene og i Avedøre Stationsby kl. 11-14. På samme tid er der indsamling til Alzheimerforeningen, og hvis du vil melde dig som indsamler, kan du gøre det via hjemmesiden her: https://huskedagen.dk/tilmeld/

I ugens løb vil der også være demensvenlige aktiviteter på kommunens plejecentre for beboere og pårørende bl.a. med salg af ”huskekager”.

- Demenssygdom er et vigtigt fokusområde i vores sundheds- og forebyggelsesarbejde i Hvidovre Kommune, og i demensugen håber vi på, at kunne udbrede kendskabet til demenssygdom og kommunens mange tilbud til borgere med demens og deres pårørende, siger borgmester Helle Adelborg. – Vi har en bred vifte af muligheder for rådgivning, samvær, kurser, ophold, samtalegrupper og teknologiske hjælpemidler, der kan hjælpe i hverdagen og forbedre livskvaliteten, og jeg tror, at tilbuddene kan være relevante for flere, end dem, der benytter sig af dem i dag.

På Hvidovre Sundhedscenters hjemmeside www.sundhedscentret.hvidovre.dk findes en oversigt over alle kommunens tilbud til borgere med demens og pårørende.