Nyt samarbejde skal skabe en levende bymidte

Oktober |

Der kommer masser af u-hyggelig stemning i butikkerne i Hvidovre Bymidte til Halloween, og den bliver blandt andet leveret af lokale daginstitutioner. Det er nemlig børnene fra Børnehuset Cirklen, Børnehuset Krogstenshave og børneinstitutionen Kirsebærhuset, som har udskåret flotte græskar, som vil sprede Halloween-stemning foran de lokale butikker – og Vej og Park sørger for at levere græskarrene.

Bag tiltaget står Erhvervssamarbejdet Hvidovre Bymidte, som er et samarbejde mellem de lokale butikker og Hvidovre Kommune. Cirka 40 butikker på strækningen fra Let Købmanden til Botex lidt efter Brostykkevej er med. Derudover er der lavet en konkurrence, hvor børn i uge 43 kan gå på bogstavsjagt i butikkernes vinduer og deltage i en konkurrence. Der er også planlagt et optog med udklædte børn fra Sundhedscentret til SuperBrugsen den 31. oktober.

Halloween-arrangementet er bare et af forhåbentlig mange aktiviteter, som skal være med til at skabe nyt liv i bymidten.

- Vi har alle en interesse i at have et stærkt lokalt butiksliv, for det er med til at skabe liv i byen. Det kan virkelig noget, når kommunen, lokale erhvervsdrivende og borgere går sammen om at udvikle vores by, for det er med til at skabe lokalt ejerskab og langtidsholdbare løsninger, siger Hvidovres borgmester, Helle Adelborg.

Det lokale samarbejde bliver faciliteret af BIDdanmark. BID står for Business Improvement District og går i korte træk ud på, at det lokale erhvervsliv går sammen med både det offentlige, foreninger og borgere – og i fællesskab tænker kreative tanker og udvikler byen.

- Det brede samarbejde styrker den lokale kreativitet og handlekraft i byerne og skaber stærkere fællesskaber mellem borgere, erhvervsliv og lokale myndigheder. Erfaringerne viser, at det virker, siger Mikkel Niess, direktør i BIDdanmark.

På programmet i Hvidovre Bymidte er også arrangementer til jul, påske og sommer, som alle skal være med til at skabe mere liv i bymidten.