Stor interesse for nyt spisested

November |

Til næste år slår et helt nyt spisested dørene op i Kulturhus Risbjerggaard, som bliver en del af Hvidovre Kommunes nye kulturelle centrum omkring Bymidten. Spisestedet bliver en vigtig del kulturhuset, som også vil huse Teater Vestvolden og danne ramme om en masse kulturtilbud skabt af foreninger og andre kulturelle aktører.

Visionen er at skabe et levende hus, som kan være rammen om oplevelser og fællesskaber for byens borgere, og her er maden og måltidet en vigtig brik.

- Det betyder meget, at det nye spisested bliver et sted, hvor borgerne har lyst til at komme og føler sig velkomne. Men det skal også gerne være et sted, hvor de lokale erhvervsdrivende kan holde forretningsfrokost, hvor teatergængerne kan spise middag og de lokale familier kan spise søndagsbrunch. Så stedet skal henvende sig til en bred pallette af gæster, forklarer borgmester Helle Adelborg.

Derfor har Hvidovre Kommune allieret sig med Meyers Madhus i arbejdet med at finde den helt rette forpagter til spisestedet. I sidste uge var alle interesserede inviteret til et dialogmøde om den nye forpagtning, som blandt andet bød på en rundtur i de kommende rammer.

Der var stor interesse for at deltage på mødet, og mange både etablerede og nye madiværksættere viste interesse for opgaven. På mødet blev deltagerne præsenteret for de foreløbige pejlemærker for det nye madsted: Spisestedet skal være et nyt element i restaurationslivet i Hvidovre, der skal rumme både muligheden for en forretningsmiddag, en middag inden teatertid og er et samlingspunkt, der skaber lokale fællesskaber gennem et godt værtskab. Derudover skal der være fokus på sundhed, økologi og iværksætteri.

Der er lagt op til et madsted med høj kulinarisk kvalitet, hvor også den gode sanseoplevelse er i centrum. Derudover skal forpagteren være samarbejdspartner med de øvrige brugere af huset.

Rammerne for spisestedet er dog endnu ikke endeligt på plads, da de først skal politisk behandles i december. Her skal den overordnede vision og betingelserne for udbuddet godkendes, inden det endelige udbudsmateriale laves færdigt. Det forventes at ske i januar, hvorefter forpagtningen sendes i udbud.

Efter planen bliver det også et vilkår i udbudsmaterialet, at spisestedets navn skal findes i dialog mellem Hvidovre Kommune og den kommende forpagter.

Hele Kulturhus Risbjerggaard bliver officielt indviet den 9. september 2022 i forbindelse med Vestegnens Kulturuge.