Særlige corona-restriktioner i Hvidovre og 17 andre kommuner

September |

På grund af det stigende antal corona-smittede i hovedstadsområdet har regeringen indført særlige restriktioner, der gælder i de kommende 14 dage for en række kommuner, bl.a. Hvidovre.
Forsamlingsforbuddet er sænket, så man bl.a. nu kun må mødes op til 50 personer i det offentlige rum – både inde og ude; barer, caféer og restauranter skal lukke kl. 24, og man skal undgå trængsel, fx når man køber ind. Desuden opfordrer Sundheds- og Ældreministeriet bl.a. til, at sociale arrangementer på skoler og uddannelser aflyses, og at man så vidt muligt ikke benytter offentlig transport i myldretiden. 
Dagens udmelding fra regeringen kommer også til at påvirke Hvidovre Kommune. På skoler og i dagtilbud er der fortsat opmærksomhed på hygiejne, ligesom der er fokus på tilrettelæggelse af hverdagen med flere udendørsaktiviteter, færre aktiviteter på tværs af børne- og elevgrupper osv. I forhold til kultur- og fritidsaktiviteter vil der snarest muligt komme en melding til borgere og foreninger om eventuelle forholdsregler og begrænsninger, og Open Air-arrangementerne under Vestegnens Kulturuge bliver nu aflyst. Det drejer sig både om film, koncert/fællessang og familie-arrangementet med fejring af Pippis fødselsdag.
- Smittetallene fortæller noget om, at corona-situationen på ingen måde er ovre, og det er vigtigt, at vi alle sammen hjælpes ad med at holde virus nede. I kommunen er vi optaget af borgernes sikkerhed og sundhed, og derfor vil der formentlig komme ændringer i driften og i forhold til planlagte arrangementer i de kommende to uger, siger borgmester Helle Adelborg.
Borgmesteren fortæller, at skolelederne mandag den 7. september holdt møde med skolechef René Rasmussen Sjøholm. På mødet blev der bl.a. drøftet tiltag, der kan begrænse smittespredning på skolerne. Forældrene vil blive orienteret via Aula.
Desuden tager kommunen nu kontakt til de lokale ungdomsuddannelser for et eventuelt samarbejde, der kan minde de unge om de gode corona-vaner, og i den kommende tid vil kommunen på forskellig vis styrke informationen om corona-virus i forhold til borgere, der ikke taler så godt dansk.

Open Air-publikum får refunderet billetter
Har man købt billet til et af Open Air-arrangementerne, får man sine penge tilbage. Billetter købt online bliver refunderet automatisk (billetpris minus gebyr). Hvis man har købt billetter på HvidovreBibliotekerne, kan billetten minus gebyret refunderes ved fysisk fremmøde på biblioteket. Husk at medbringe billetten.
Alle, der har købt billet, får direkte besked på mail.