Cykelby Hvidovre

Siden 2017 har Cykelby Hvidovre stået bag forskellige tiltag, der skal bringe børn og voksne tættere på deres cykler og gøre Hvidovre til en mere cykelvenlig by.

Fx arrangementer for børnefamilierne, skolebørn og daginstitutioner. Der har været arrangeret cykelgadeløb, cykellegedage ved rådhuset og løbecykel-konkurrencer på Hvidovre stadion. Og så har Lastbilkaravanen og Motor-Mille været forbi og fået 600 af kommunens yngste skolebørn til at hoppe og danse med til cykel-trafiksange.

Cykelby Hvidovre arbejder for at forbedre trafiksituationen omkring kommunens skoler og gøre det attraktivt at tage cyklen for børn og forældre. Mange af kommunens daginstitutioner og skoler har i den forbindelse fået opgraderet deres cykelparkering med flere pladser og bedre afmærkning, og Cykelby-projektet understøtter deltagelsen i store cykelkampagner som skolernes "Alle Børn Cykler" samt daginstitutionernes "Vi Kan Cykle"-kampagne.

Projektet "Cykelby Hvidovre" har desuden skabt forbedrede parkeringsforhold for cyklisterne samt gjort det muligt for kommunens ansatte på rådhusgrunden at få adgang til omklædningsfaciliteter og lånecykler, når de fx skal til og fra møder i løbet af arbejdsdagen.

Du kan også som borger, forening eller frivillig være med til at gøre noget positivt for cyklismen i Hvidovre. Har du en god idé eller et ønske til tiltag eller forbedringer - stort eller småt - som kan gavne cyklisterne og cyklismen i Hvidovre, er du velkommen til at skrive en mail til: dke@hvidovre.dk.