Byvandringer i forstaden

Maj |
Gul murstens etageejendom Gul murstens etageejendom

Det er blevet forår, og vejret indbyder til, at du kan komme på forårsture med Forstadsmuseet rundt i Brøndby og Hvidovre.

Temaet for årets forårsture er forstaden som arkitekternes legeplads i midten af 1900-tallet.
Efter 2. Verdenskrig blev tidens fremmeste arkitekter sluppet løs i forstaden. Der blev eksperimenteret med form og materialer med det formål at bygge bedst mulige boliger til flest mulige mennesker. Resultatet står endnu i Brøndby og Hvidovre, hvor der var lys, luft og masser af plads til udvikling.

Kom med på forårets fem byvandringer, når vi sætter fokus på tidens arkitektoniske eksperimenter i forstaden med både liggende skyskrabere, højhuse, et friluftsbad og meget mere.

Spurvegården af Edvard Heiberg og Karl Larsen 7. maj kl. 17-19
Spurvegården i Hvidovre er opført omkring 1950 med tanke på det gode liv i forstaden, og dermed også rige udfoldelsesmuligheder for børn med noget så nyt som skrammellegeplads og småbørnslegeplads.

Strandhavevej af Svenn Eske Kristensen 16. Maj kl. 17-19
En verdenssensation! De liggende skyskrabere! Der blev ikke sparet på ordene, da Papegøjehusene og Strandhavevej-bebyggelsen i Hvidovre skulle opføres i 1950’erne, og byggeriet blev omtalt i verdenspressen.