Dele af Hvidovre Nord, Vest og Syd får blødere vand

Januar |
Vandhane Vandhane

Bor du nord for Holbækmotorvejen eller vest for Avedøre Havnevej, får du snart vand med mindre kalk. Billedet nedenfor viser, hvilke områder, der fra februar 2024 får blødere vand i hanen. Det er de områder, som er markeret med lysegrønt.
HOFOR har moderniseret vandværket Thorsbro, som leverer vand til disse områder, og moderniseringen betyder, at værket producerer blødere vand.

Har du blødgøringsanlæg, skal du huske at sikre, at anlægget er indstillet korrekt, så du ikke får for meget salt i vandet.
Det blødere vand indeholder mindre kalk og har en hårdhed på 10 til 12 grader (°dH). 
Hvis du er i tvivl om, hvordan anlægget skal indstilles til det blødere vand, skal du kontakte producenten af anlægget.

Kort over Hvidovre. Lysegrøn markering af områder, der fra februar 2024 får blødere vand. Det er området nord for Holbækmotorvejen og store dele vest for Avedøre Havnevej.

Ovenstående kort viser, hvilke områder der i foråret 2024 får blødere vand. Det er de lysegrønne områder, dvs. området nord for Holbækmotorvejen og størstedelen af området vest for Avedøre Havnevej. For området mellem Avedøre Havnevej, Byvej og Egevolden (skraveret), vil vandet have varierende hårdhedsgrad - enkelte områder her får dog blødere vand (se kortudsnit). Det gælder adresser ved Byvej/Nordlundsstien og Plejehjemmet Dybenskærhave og nogle af adresserne på Langkildevej.

Indtast din adresse og se, hvornår du får blødere vand 

På HOFOR's hjemmeside kan du indtaste din adresse og se, hvornår du får blødere vand i hanen. Du finder linket til hjemmesiden her:

Tidsplan for blødere vand - HOFOR

Hvis du oplever problemer med kortet, kan du prøve at slette cachen på din computer. Det gør man på forskellige måder i forskellige browsere. (I Chrome skal du fx holde ctrl nede og trykke på F5). Du kan også prøve at åbne kortet i en anden browser.

Hvis ikke du kan søge din adresse frem, er det også muligt helt enkelt at zoome ind på kortet og trykke på din adresse – så kommer en boks frem, hvor du kan se, hvilken hårdhed, vandet har, der hvor du bor.

Oplever du fortsat problemer, er du altid velkommen til at kontakte HOFOR's kundeservice på telefon: 3395 3395 eller skriv til: kundeservice@hofor.dk 

Bor du i en anden del af Hvidovre?

Frem til 2030 vil HOFOR fortsætte med at modernisere sine vandværker, og kunderne i alle kommuner vil  gradvist få blødere vand. Borgerne i resten af Hvidovre vil efter planen få blødere vand i hhv. 2027 og 2030, når vandværkerne ved Regnemark og Islev efter planen står klar. 

Fordelene ved blødere vand

Det blødere vand har en række fordele for forbrugerne, fx mindre kalk i brusekabinen og elkedlen, og en længere holdbarhed på vaskemaskinen. I sidste ende er det blødere vand også gavnligt for klimaet, da der samlet udledes mindre CO2, bl.a. fordi apparaterne holder længere. Det blødere vand betyder også, at man ikke behøver bruge så meget vaskemiddel og færre kemikalier til afkalkning.