Har du husket at rottesikre din hævede terrasse og småbygninger?

Oktober |

Rotter bygger reder på tørre steder, og derfor elsker de vores overdækkede arealer. Især under hævede terrasser, oplever vi ofte problemer, da rotter uforstyrret kan leve under dem.

Desuden oplever vi ofte problemer med rotter i forbindelse med fx skure, legehuse m.m. – kort sagt steder, der ikke har et støbt fundament.

Men der er heldigvis forskellige måder, hvorpå du kan sikre din ejendom – faktisk er det din pligt som grundejer at rottesikre din ejendom, så rotterne ikke slår sig ned hos dig – det gælder også for terrasser og småbygninger.

Når først rotten har slået sig ned, kan du blive påbudt at udføre sikring. Det er derfor en rigtig god ide at sikre dine haveprojekter med det samme, så rotters levemuligheder begrænses mest muligt.

Billedet viser hjørnet af et skur i en have. Mellem skurets bund og jorden er der udlagt et jernnet, der skal bruges til rottesikring.

Her kan du læse mere om, hvordan du kan rottesikre din bolig.

Husk også, at alle har pligt til at anmelde rotter – også når det ikke er hjemme hos dig selv.

Holder derfor gerne øje med tegn på rotter og anmeld dem med det samme, så kommunen kan sætte en effektiv bekæmpelse i gang hurtigt. Tegnene kan fx være huller i plænen, ekskrementer og gnavemærker i træværket.

Det er kommunens pligt at bekæmpe rotterne. Rottebekæmpelsen er betalt over ejendomsskatten, og du vil derfor ikke modtage en regning for bekæmpelsen.

Du kan anmelde rotter på borger.dk eller her på hvidovre.dk/rotter.

Du kan finde mere information om kommunens rottebekæmpelse her, hvor der er også er gode råd til rottesikring, kommunens handlingsplan, lovgivningen og anden information.

Læs også mere om rottebekæmpelse på Miljøstyrelsens hjemmeside (åbner i nyt vindue).