RøgalarmPatruljen tjekker røgalarmer i Hvidovre

November |

Tirsdag, onsdag og torsdag i uge 46 – alle dage fra kl. 16-20 – besøger RøgalarmPatruljen udvalgte boligområder i Hvidovre for at tjekke, at beboerne har fungerende røgalarmer i deres hjem. Patruljen består af unge brandkadetter og brandfolk fra Hovedstadens Beredskab.

Har beboerne ingen røgalarm, når RøgalarmPatruljen banker på, får de tilbudt at få opsat en ny røgalarm gratis, og trænger en eksisterende røgalarm blot til nye batterier, kan patruljen også klare det.

Indsatsen, som BrandBevægelsen og TrygFonden står bag, skal sætte fokus på vigtigheden af at have en virksom røgalarm i hjemmet. En røgalarm holder vagt døgnet rundt og reagerer allerede i opstartsfasen af en brand, så man kan nå at redde både sig selv og andre. Særligt ældre mennesker er udsatte, når det gælder brand i hjemmet, bl.a. fordi de ofte har svært ved selv at opsætte røgalarmer og ikke mindst vedligeholde dem.

Vi håber, at I vil tage godt imod patruljen, hvis de banker på hos jer! Og ellers håber vi, at I selv vil tjekke jeres røgalarmer – og gerne, om familiens ældre har røgalarmer, der virker. For røgalarmer kan redde liv.

Se evt. spørgsmål og svar om røgalarmer her (åbner i nyt vindue)