Foredrag: Sådan forebygger du knogleskørhed

November |
Ældre kvinde Ældre kvinde


Seniorliv Hvidovre har inviteret sygeplejerske Lisbet Rindsø til at komme og fortælle om knogleskørhed – på latin osteoporose – og hvordan man forebygger det.
Torsdag den 16. november kl. 14.30-16.30 er alle interesserede velkomne til foredraget i Aktivitetscentret, Hvidovregade 49. Man skal dog huske at tilmelde sig på hjemmesiden sundhedscentret.nemtilmeld.dk eller telefon: 4132 0612.

Hundrede tusinder af danskere har knogleskørhed uden at vide det. Der er ingen symptomer, hverken smerter eller andet ubehag, så de fleste finder først ud af det den dag, en knogle brækker. Derfor er det vigtigt at forebygge i tide.
Der vil undervejs blive serveret en kop kaffe, og det er også muligt at møde lokalformand for Osteoporoseforeningen Hovedstaden Gurli Demskov.

Sygeplejerske Lisbet Rindsø har deltaget i bestyrelsesarbejdet i Osteoporoseforeningen Afdeling Hovedstaden i mere end 10 år og har stor erfaring inden for området.

Der kan være flere årsager til, at ca. hver 3. kvinde og hver 8. mand i dag får osteoporose. Det kan fx være, at man ikke har opbygget nok knoglemasse i ungdommen, at man har haft en kronisk sygdom eller har fået en bestemt type medicinsk behandling.
Man kan selv forebygge knogleskørhed ved at spise sundt, bevæge sig i hverdagen, undgå rygning og have et moderat forbrug af alkohol. Desuden anbefales tilskud af D-vitamin og kalk.