Nye skatteregler for erhvervsejendomme

December |

For første gang i over 10 år får ejerne af erhvervsejendomme snart en ny vurdering, når de foreløbige 2023-vurderinger offentliggøres den 10. december på Vurderingsportalen. Samtidig beskattes ejerne fra næste år efter nye boligskatteregler.

Da det er mange år siden, erhvervsejendommene sidst er blevet vurderet, vil mange ejere af erhvervsejendomme opleve stigninger i skattegrundlaget – også i Hvidovre Kommune.

Men selvom langt de fleste vurderinger forventes at stige, er der vedtaget en række tiltag, der sikrer mod tilsvarende stigninger i skatten.

Lavere satser og stigningsbegrænsning

Først og fremmest sænkes de kommunale grundskyldspromiller markant, og for cirka halvdelen af erhvervsejendommene vil der derfor blive tale om et fald i grundskylden.

I de tilfælde, hvor grundskylden alligevel stiger, gælder en stigningsbegrænsning på 4,75 % af den fuldt indfasede grundskyld. Det skal sikre, at stigningen sker gradvist over flere år.

I 2024 gælder i øvrigt den regel, at man ikke skal betale mere i grundskyld end med de nuværende regler. I 2024 kan grundskylden derfor maksimalt stige 2,8 % i forhold til grundskylden for 2023.

Dækningsafgift

I 2024 og 2025 har ejere mulighed for at fastholde den foreløbige dækningsafgift på samme beløb som i 2023.

Når de endelige vurderinger er klar, og den foreløbige dækningsafgift skal efterreguleres, vil en stigningsbegrænsning på dækningsafgiften betyde, at en eventuel stigning sker gradvist. Der er for nylig indgået en politisk aftale om at indføre en stigningsbegrænsning for dækningsafgiften på 10 %. årligt af den nye fuldt indfasede dækningsafgift.

Frist udskydes

Den første frist for betaling af grundskyld og dækningsafgift for erhvervsejendomme i 2024 vil blive udskudt fra 1. februar til 1. april.

Du kan læse meget mere om de nye skatteregler på Vurderingsstyrelsens hjemmeside (åbner i nyt vindue).