Hent et gratis insekthotel

April |

Onsdag den 4. maj kl. 16-18 kan du hente et gratis insekthotel på pladsen foran Hovedbiblioteket. Kl. 16-17 er borgmester Anders Wolf Andresen og formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Kristina Young også med til uddelingen. Der er 150 insekthoteller, og man kan hente ét hotel pr. husstand.
Insekthotellerne er produceret af elever fra FGU Vestegnen og måler ca. 35x20 cm, så de egner sig både til haver og altaner. Hotellerne er opdelt i fem rum, som man selv skal fylde med fx grankogler, bambuspinde eller grene.
Hvidovre Kommune er med i dysten om at blive Danmarks Vildeste Kommune, og det betyder, at der gøres en ekstra indsats for at give naturen mere plads. Sidste år kunne borgerne i Hvidovre hente poser med gratis blomsterfrø til vilde og smukke haver, og i år inviterer kommunen borgerne til at dyrke naboskabet med nogle af naturens allermindste væsner – insekterne.

Miljøministeren har inviteret landets 98 kommuner til at dyste om at blive Danmarks VILDESTE kommune. Konkurrencen løber frem til efteråret 2022. Her bliver kommunerne bedømt på bl.a. idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden om vild natur til borgerne.

Hvidovre Kommune deltager i konkurrencen for at skabe en rigere natur og fremme den biologiske mangfoldighed.