Refusion af teaterforestillinger

Formålet med ordningen er at give foreninger, institutioner mv. et incitament til at købe teaterforestillinger, så børn og voksne i Hvidovre får mulighed for at opleve professionelt teater.

Luk alle
Åbn alle

Der ydes støtte til refusionsgodkendte forestillinger. At en forestilling er refusionsberettiget betyder, at staten refunderer 50 procent af forestillingens pris eksklusiv moms, når institutioner køber billetter eller hele forestillinger.

Forestillinger, der er produceret med støtte i henhold til Lov om scenekunst, er automatisk refusionsgodkendte. Det gælder fx forestillinger, der er produceret med tilskud fra Statens Kunstfond Projektstøtteudvalg for Scenekunst og forestillinger, der er produceret af teatre, som får driftstilskud under Lov om scenekunst.

Du kan se se oversigten over teaterforestillinger i Danmark på Scenen.dk (link i bunden)

Derudover kan der søges refusion til to typer teaterforestillinger, børneteater og opsøgende teater. Børneteater er forestillinger, der er produceret for børn og unge under 16 år. Opsøgende teater er forestillinger, der opføres på steder som skoler, børneinstitutioner, biblioteker, arbejdspladser osv., hvor publikum som regel kommer af andre grunde end for at se teater. Denne teaterform kan henvende sig både til børn og voksne.

Find teaterforestillinger på Scenen.dk

Læs mere om ordningen på Slots og Kulturmiddelstyrelsens hjemmeside

 

 

For at kunne søge refusion, skal ens institution være godkendt og oprettet på Teaterrefusion.dk.

På hjemmesiden kan man læse mere om retningslinjer for at søge, deadlines, aflysningspolitikker mv.

Det er Slots og Kulturstyrelsen ved Kulturministeriet, som administrerer ordningen.

Link:

Teaterrefusion.dk (ny side)